Obavljena službena vizitacija

Obavljena službena vizitacija

Utorak, 26. 2. 2019.

Vrhovna glavarica Družbe s. M. Marija Banić obavila je službenu vizitaciju koje propisuju naše Konstitucije i Direktorij u zajednicama: samostanu „Sv. Ane “, Split, samostanu „Sv. Rafaela“ Solin i samostanu „Djeteta Isusa“ Split-Bačvice.


Razgovor sa svakom sestrom, zatim zajednicom počeo je 13. veljače, a završio 25. veljače. Prvi službeni posjet započeo je u provincijalnoj kući u Splitu, a završio u samostanu na Bačvicama. Sestre su u duhu zajedništva, povjerenja i ljubavi, popuno opušteno, bez pritiska i napetosti razgovarale sa Vrhovnom glavaricom, iznijele svoja razmišljanja, viđenja i probleme te ono što one smatraju važnim za redovništvo.

Vrhovna glavarica dobila je uvid u stanje pojedine zajednice, međusobne obnose, molitveni i liturgijski život,  zdravstveno stanje pojedine sestre, njezine poteškoće,kao i zajednički život, te materijalno stanje zajednice.

Vizitacija je započimala zazivom Duha Svetoga u kućnoj kapeli, a također završavala u kapeli pjevanjem - Tebe Boga hvalimo. Zahvaljujemo vr. glav. S. M. Mariji Banić na neposrednosti, jednostavnosti, strpljivosti, interesu i ljubavi koju je pokazala prema zajednicama, kao i svakoj pojedinoj sestri.

s. M. Laudes. B.

 

Galerija slika:

  Vijesti - Sve