Održane duhovne vježbe za kandidatice iz naše Družbe

Održane duhovne vježbe za kandidatice iz naše Družbe

Utorak, 2. 1. 2018.

U utorak 2. siječnja 2018. godine krenule smo zajedno s prefektom s. Jasminom Kokotić i u pratnji s. Marije Banić na duhovne vježbe za kandidatice naše Družbe sestara Služavki Malog Isusa koje su se održale u kući „Djeteta Isusa“ u  Livnu. U Livnu su nas radosne dočekale s. Sandra, s. Ines i s. Nevena. Nakon našeg dolaska u Livno stigle su i ostale kandidatice koje smo s nestrpljenjem željele upoznati i pozdraviti. Upoznale smo kandidatice Tajanu i Petru iz Splitske provincije te  kandidaticu Anelu i Ivkicu iz Sarajevske provincije. One su stigle u pratnji sa s. Marcelom, prefektom Splitske provincije i s. Monikom, koja je zamijenila s. Mandu, koja je bila spriječena zbog obaveza. Nakon našeg međusobnog upoznavanja upoznale smo i svećenika mr.sc. don Borisa Vidovića koji nam je održao duhovne vježbe.


Tema duhovnih vježbi bila je  „Marijin put“. U prvom razmatranju promišljale smo o pozivu. Svećenik je istaknuo dinamiku poziva, rekavši da je poziv uvijek konkretan i precizan. Istaknuo je kako je svaki poziv, poziv na ljubav. Sljedećeg dana promišljale smo na temu Marijinog pohoda Elizabeti. U tom razmatranju svećenik nam je skrenuo pažnju na činjenicu kako Marija nije ostala zatvorena, nego je željela konkretno pomoći i u tome nam je uzor. Sljedećeg smo dana promišljale na temu Isusova rođenja. U tom nam je promišljanju don Boris istaknuo kako je sve teškoće koje mi proživljavamo proživljavala i sveta Obitelj. Sljedećeg smo dana promišljale na temu Isusova prikazanja u hramu. Svećenik nam je ovdje istaknuo kako su Djevica Marija i sveti Josip Bogu prikazali ono najvrjednije što su imali - Isusa. Na taj način Bogu su iskazali zahvalnost. Svećenik je još nadodao kako i mi trebamo znati da smo ljubljene od Boga, a naše zvanje jest dar koji treba prikazati Gospodinu. U posljednjem razmatranju promatrale smo Isusa među učiteljima i pismoznancima. Don Boris nam je ovdje naglasio dinamiku hoda za Isusom kako nam se ne bi dogodilo da Ga tražimo na krivim mjestima poput Marije i Josipa, koji su ga isprva tražili među rodbinom i prijateljima, a ne u Hramu.

U srijedu smo imali polusatno klanjanje pred Presvetim Oltarskim Sakramentom, svakodnevno smo imale sv. Misu i molile zajedno Časoslov. U četvrtak smo posjetile Franjevački muzej i galeriju Gorica u Livnu te crkvu posvećenu sv. Petru i Pavlu.

U petak 5. Siječnja 2018. godine naše duhovne vježbe su završile. Zahvalne smo Bogu na trenucima koje smo provele zajedno u molitvi, adoraciji, igri i međusobnom druženju. Zahvaljujemo i svim sestrama koje su nas tako srdačno primile, posebno sestrama u Trilju koje su nas kandidatice iz Zagrebačke provincije sa s. Sandrom i s. Jasminom počastile ručkom na našem putu prema Splitu. Nosimo ih u svojim molitvama. Za sve kandidatice ovo je bilo prekrasno duhovno iskustvo.

Anita Katanec-Makaj, kandidatica

 

Galerija slika:

  Vijesti - Sve