“Oganj Božje ljubavi gori u srcima sestara”

“Oganj Božje ljubavi gori u srcima sestara”

Nedelja, 14. 8. 2022.

Dana 14. kolovoza 2022. godine u samostanu "Betlehem" na Kraljevcu, svečano je obilježeno jubilarno slavlje zahvale za šezdeset i dvadesetpet godina života u zavjetima, obnova zavjeta na godinu dana te ulazak u novicijat.

Na samom početku svečanosti, naše su postulantice Darija Filipančić i Anita Katanec - Makaj izrazile želju za ulazak u novicijat. Tom prilikom primile su redovničko ime s. M. Darija i s. M. Josipa. Za vrijeme svete Mise, nakon propovijedi, uslijedio je obred obnavljanja privremenih zavjeta na godinu dana. Svoju vjernost Bogu obnovile su naše sestre juniorke s. M. Snježana Bjelobrk i s. M. Zrinka Šutalo. Pred završetak misnog slavlja, svoje doživotno predanje Gospodinu obnovila je naša srebrna jubilarka s. M. Nikoleta Košćak koja je Bogu zahvalila za dvadesetpet godina života i služenja u redovničkim zavjetima. Nakon nje, svoje su zavjete doživotno Bogu obnovile i naše sestre koje su Bogu zahvalile za ustrajnih šezdeset godina u redovničkim zavjetima, a to su: s. M. Pompea Bertolović, s. M. Leopolda Božičević, s. M. Angela Ivančić i s. M. Leonida Koch.

Euharistijsko slavlje, u koncelebraciji s više svećenika, predslavio je krčki biskup mons. Ivica Petanjak. U homiliji je naglasio odlučnost hoda za Gospodinom, rekavši da je za to potrebna velika ljubav, gotovo onakva kakvom je Gospodin kročio prema Jeruzalemu, na Kalvariju. Istaknuo je kako se na tom putu treba odijeliti od svega i svakoga tko bi nas udaljio od Krista. Obiteljske su veze važne, ali duhovna je povezanost jača, a najvažnija navezanost jest upravo na Isusa Krista kojega želimo slijediti. Sestre novakinje biskup je ohrabrio riječima o križu za koji je istaknuo da je uvijek po mjeri svake od nas te da nam Gospodin nikada ne daje više od onoga što možemo nositi. Naše sestre jubilarke biskup je potaknuo riječima kako mogu sa zahvalnošću, bez srama pred ljudima gledati kako je oganj Božje ljubavi gorio u njihovim životima i zahvaćao živote onih kojima su bile poslane na životni put.

Po završetku euharistijskog slavlja, druženje se nastavilo kod stola u zajedništvu s ocem biskupom, svećenicima, obiteljima i prijateljima naših slavljenica.

Zahvalne smo Gospodinu za dar poziva i odaziva naših sestara. Nastavljamo svojim životom svjedočiti svoju pripadnost Isusu Kristu i moliti za nova duhovna zvanja.

 

s. M. Josipa Katanec – Makaj, novakinja

 

Galerija slika:

  Vijesti - Sve