Živjeti Kristov bioritam u sjeni križa

Živjeti Kristov bioritam u sjeni križa

Subota, 13. 8. 2022.

U samostanu "Betlehem" na Kraljevcu, 7. kolovoza, 2022. godine svoje duhovne vježbe započelo je petnaest sestara Zagrebačke provincije sestara Služavki Maloga Isusa. Voditelj duhovnih vježbi bio je fra Josip Ivkić, OFM.

Na početku duhovnih vježbi sestrama se obratila provincijska glavarica s. M. Emanuela Pečnik sa željom da duhovne vježbe urode plodom. Uz sestre, na duhovnim vježbama su po prvi put sudjelovale i postulantice Anita Katanec-Makaj i Darija Filipančić. Duhovne vježbe  započele su svečanim zazivom Duha Svetoga i Večernjom molitvom.
Kroz protekle dane, ispunjene milostima za svaku pojedinu sestru, fra Josip, dijeleći svoje misli, ukazao je na važnost evanđelja u svakodnevnici, u događajima koji se isprepliću na životnom putu jer naša svakodnevnica odražava prijeđeni duhovni put. Istaknuo je važnost posvijestiti si kako tražiti Božju blizinu, te da se snaga za život nalazi u prikazivanju bližnjih, u prikazivanju svojih muka i teškoća na oltaru gdje sve postaje preobraženo u Njegovo Presveto Tijelo i Krv.

Okrijepljene milostima i poticajima duhovnih vježbi, sestre su se pripremale za proslavu jubileja i zavjeta. Neka i ove duhovne vježbe budu još jedan kompas kroz nadolazeće razdoblje i usmjeruju naše korake na mjesta susreta s Kristom. 

 

s. M. Snježana Bjelobrk

 

Galerija slika:

  Vijesti - Sve