„Ovo je post koji je Ocu po volji: podijeliti kruh svoj s gladnima“ (usp. Iz, 56,6)

Subota, 2. 3. 2013.

U subotu 2. ožujka Prijatelji Maloga Isusa animirali su akciju pod geslom "Imaj srce i kruh svoj s gladnim dijeli". Kao i u došašću, akciju su provodili u trgovačkim centrima na području župe, u Intersparu i Konzumima. Koji su željeli, imali su priliku sudjelovati u akciji. I sudjelovali su i mladi i stariji. Svatko na način koji odgovara njegovim mogućnostima i dobi. Neki od njih svjedoče: Divna je spoznaja kad znaš da za dobro drugoga daješ dio svoga vremena!


Svi volonteri dan su započeli ili završili sv. Misom kako bi Gospodina na početku zamolili, a na kraju mu zahvalili za dobro djelo koje su učinili zajedno s ostalim PMI i volonterima župe i svima onima koji su se uključili u ovaj lanac ljubavi.

Naši mladi, koji su stajali na ulasku u dućane bili su svakom kupcu znak. Većinu su potaknuli na darežljivost. Nekima su bili smetnja, a nekima „znak osporavan“. I to je bio dan svjedočenja vjere.

Kako zapisa sv. Petar Krizolog: „Tri su stvari, braćo, po kojima vjera stoji, pobožnost se održava, krepost traje. Molitva, post, milosrđe. To troje jedno su i uzajamni izvor života... Post ne niče ako ga ne natapa milosrđe. Ti što postiš, ono što milosrđem nakvasiš, to će ti se zgrnuti u žitnicu. Čovječe, ne gubi, dakle, čuvajući, već skupi dajući. Čovječe, darujući siromahu, sebi daješ, jer što drugome ne prepustiš, nećeš imati.“

Zato, pomozimo jedni drugima i budimo istinski svjedoci Evanđelja jer tako Gospodin hoće!

  Vijesti - Sve