PMI iz konkatedrale sv. Petra u humanitarnoj akciji na splitskoj rivi

PMI iz konkatedrale sv. Petra u humanitarnoj akciji na splitskoj rivi

Subota, 10. 12. 2011.

SPLIT: Zajednica Prijatelja Maloga Isusa (PMI) djeluje u konkatedrali sv. Petra u Splitu dugi niz godina, a ja sam njen član već sedam godina. Prije smo imali tjedne sastanke koje vodi č. s. Eudoksija Franić. Nalazili smo se svaki petak u 7 sati u kapelici gdje smo molili krunicu, čitali Evanđelje o kojem bi kasnije razmišljali. Nakon toga, mi članovi bi ostajali u prostorijama crkve ili izvan nje te se družili, pričali, upoznavali… Od ove godine nemamo više tjedne već mjesečne sastanke. Nalazimo se svakoga 25-tog u mjesecu te molimo Devetnicu Maloga Isusa.


Također, kao zajednica sudjelujemo u župnom radu i raznim humanitarnim akcijama. Često posjećujemo napuštenu djecu u domu „Maestral“ U korizmi često provodimo vrijeme u staračkom domu gdje molimo križni put.

I ove godine smo se uključili u humanitarnu akciju s Caritasom "Za 1000 radosti" u Splitu. Prošli tjedan smo se našli u prostorijama crkve gdje smo u zabavi, smijanju i druženju, a pod vodstvom č. s. Marijanke, izradili razne slamnate anđelčiće, čestitke i figurice.

Druženje smo nastavili u subotu 10. prosinca 2011. na splitskoj rivi gdje smo prodavali naše radove u suradnji sa s. Martom Kegalj iz dječjeg Caritasa "Dječji osmijeh" i dobrim ljudima koji su također prodavali kolače za djecu Caritasa. Riječima je nemoguće opisati sreću koju osjećam kao član naše male zajednice i koju sam osjećala na splitskoj rivi.

Nadam se da ćemo i ubuduće pružiti mnogo ljubavi, sreće i pomoći našim bližnjima kao pravi nasljedovatelji Maloga Isusa.

Marija Michaela Šolić, PMI Split

  Vijesti - Sve