Pod Marijinim okriljem

Pod Marijinim okriljem

Četvrtak, 3. 5. 2012.

U prvi četvrtak mjeseca svibnja, mjeseca u kojem cijela Crkva posebno časti Blaženu Djevicu Mariju, na redoviti mjesečni molitveni susret u kapeli Male Gospe okupili su se Prijatelji Maloga Isusa vinkovačkih župa. Već godinama redovito se okupljaju svakog prvog četvrtka u mjesecu na euharistijsko klanjanje i euharistijsko slavlje. Euharistijsko klanjanje redovito animiraju sestre iz Marijinog doma, a euharistiju predslavi  jedan od vinkovačkih svećenika.


No, ovoga četvrtka, 3. svibnja 2012. imali smo osobitu radost jer su našu zajednicu PMI-a posjetile sestre iz Zagreba koje su zadužene za Prijatelje Maloga Isusa:  s. Jelena Burić i s. Emanuela Pečnik kao pročelnica Vijeća. Sudjelovale su s nama u molitvi prije mise i u euharistijskom slavlju koje je predslavio vlč. Vedran Mešanović , župni vikar župe sv. Euzebija i Poliona.

Nakon popričesne molitve s. Emanuela Pečnik kao pročelnica Vijeća za PMI-a   pozdravila je sve prisutne članove Društva izrazivši im zahvalnost što žele sa sestrama živjeti i dijeliti karizmu u svijetu. Nakon riječi pozdrava svi prisutni Prijatelji Maloga Isusa obnovili su svoja obećanja te je svakom osobno uručena članska iskaznica. Društvu Prijatelja Maloga Isusa pridružile su se  i nove članice.

Poslije euharistijskog slavlja zadržali smo se na druženju. Zakusku su pripremile sestre iz Marijinog doma. (s. E. P.)

  Vijesti - Sve