Predstavljanje prvopričesnika u župi Prozor

Predstavljanje prvopričesnika u župi Prozor

Nedelja, 6. 3. 2022.

U župnoj crkvi presvetog Srca Isusova u Prozoru, na prvu korizmenu subotu 5. ožujka 2022. godine, tijekom večernje svete mise upriličeno je predstavljanje prvopričesnika, koji će se po prvi put pričestiti 24. travnja 2022. Župnoj zajednici predstavilo se trideset i dvoje prvopričesnika.

Svečano misno slavlje predslavio je kapelan vlč. Josip Antukić. Na početku svete mise kapelan je prozvao ovogodišnje kandidate, te izrazio radost zbog njihove pripreme za Isusov dolazak, kojemu se raduju ne samo oni i njihove obitelji, već i cijela župna zajednica.

U nadahnutoj propovijedi potaknuo je djecu da svojom bližom pripravom budu doista još bliže Spasitelju. Zaželio je da osobito sada u vrijeme korizme više vremena posvete osobnoj molitvi. Pozvao ih je da budu još redovitiji na nedjeljnoj svetoj misi. Osobito je pohvalio njihovu zauzetost i brižnost za potrebe misija i misionara.

Za vrijeme svete mise djeca su čitala misna čitanja, pjevala psalam, te predmolili prigodnu molitvu vjernika. Djeca su prinijela na oltar prikazne darove: Kalež, vino i vodu, srce s njihovim imenima, svjetiljku, prazan ćup, misijske kasice u kojima će do prve pričesti skupljati za bogoslova Josipa Soldu u Etiopiji koji želi proširiti pekaru za siromašne. Posebno dragi dar koji je stavljen na oltar Gospodnji bile su krunice Maloga Isusa. Na kraju svete mise svako dijete dobilo je krunicu Maloga Isusa s nakanom da ju u svojoj obitelji moli. Krunice su izradile i darovale za djecu sestre Služavke Maloga Isusa iz sarajevske zajednice „Egipat“.

Za vrijeme svete mise pjevao je zbor mladih pod vodstvom s. M. Marinele Zeko, koja je ujedno pripremila djecu za ovo slavlje. Odjek dječjih glasova, koji je dolazio iz srca, stvorila su divan ugođaj tijekom svete mise.

Kao što je i najavljeno, prije početka svete mise bilo je jednosatno klanjanje pred Presvetim za nova duhovna zvanja. Adoraciju je pripremio kapelan s mladima koji su nadahnutim tekstovima i pjesmama slavili Gospodina. Kroz ovu godinu, mladi mole svake prve subote pred izloženim Presvetim Oltarskim Sakramentom za nova duhovna zvanja.

s. M. Marinela Zeko

 

Galerija slika:

  Vijesti - Sve