Proslava 175. obljetnice rođenja i krštenja sluge Božjega Josipa Stadlera

Proslava 175. obljetnice rođenja i krštenja sluge Božjega Josipa Stadlera

Nedelja, 28. 1. 2018.

U Jubilarnoj godini sluge Božjega Josipa Stadlera svečano je proslavljena 175. obljetnica rođenja i krštenja našeg oca Utemeljitelja u njegovom rodnom gradu Slavonskom Brodu, 28. siječnja 2018. godine. 


Svečano misno slavlje u 10.30 sati predvodio je đakovačko - osječki nadbiskup, mons. Đuro Hranić,  u zajedništvu s postulatorom kauze sluge Božjega Josipa Stadlera, mons. Pavom Jurišićem, župnikom župe Gospe od brze pomoći, preč.  Ivanom Lenićem i ostalim svećenicima. Na svetoj Misi prisustvovali su prvopričesnici župe (njih 87), koji su  ovom prigodom obnovili svoja krsna obećanja. 

Nadbiskup Hranić govorio je o Stadlerovom djetinjstvu i teškim danima proživljenim u njegovom rodnom gradu. Naglasio je kako je već kao malicdječak njegovao veliku pobožnost i razvijao duhovnost. Upravo su se ti trenuci potpunog pouzdanja u Boga pokazali temeljnim u njegovu životu koji je živio predano služeći Bogu u Crkvi do zadnjeg daha. Euharistijsko slavlje završilo je „krsnim ophodom" u župnu crkvu s molitvom krsnog saveza, te molitvom za što skorije proglašenje blaženim i svetim  sluge Božjega Josipa Stadlera, koju je predvodio mons. Jurišić. 

Nakon svete Mise nastavljeno je naše zajedništvo kod obiteljskog stola u restoranu „Brod“. 

Na svečanoj proslavi prisustvovale su sestre iz svih triju Provincija Družbe na čelu s vrhovnom poglavaricom s. Radoslavom Radek. Također je bila provincijalna glavarica Provincije sv. Josipa iz Splita, s. Anemarie Radan, teprovincijska glavarica provincije Presvetog Srca Isusova i Marijina, s. Petra Marjanović. Ovoj proslavi dala su  posebnu radost djeca Stadlerovog dječjeg doma „Egipat“ iz Sarajeva. 

Po završetku ručka svi smo se uputili prema gradskom groblju, gdje se nalaze posmrtni ostaci roditelja našeg oca Utemeljitelja. Zapalili smo svijeće i zahvalili Gospodinu za njihov život kao i za život i djelo našeg oca Utemeljitelja. 

 

Galerija slika:

  Vijesti - Sve