Proslavljen Dan sluge Božjega Josipa Stadlera

Proslavljen Dan sluge Božjega Josipa Stadlera

Ponedjeljak, 8. 8. 2016.

{image:21:medium}Dan sluge Božjega dr. Josipa Stadlera proslavljen je u katedrali Srca Isusova, gdje počivaju njegovi zemni ostatci, 8. kolovoza 2016. god. uz prisustvo sarajevskih vjernika, redovnica i veći broj sestara Služavki Maloga Isusa, koje su u sklopu duhovnih vježbi koje obavljaju u Kući Navještenja na Gromiljaku, hodočastile na grob svoga oca Utemeljitelja.

Prije molitve i meditacije u 17.30 sati sestre su se okupile u kapelici oca Utemeljitelja u nadbiskupskom dvoru gdje su pozdravile svoga Gospodina i na čast njegova Srca otpjevale nekoliko pjesama, te primile blagoslov od nadbiskupa vrhbosanskog Vinka kardinala Puljića koji ih je pozvao i ohrabrio za svjedočenje, svetost i ljubav prema mjesnoj i općoj Crkvi.
Po dolasku u katedralu Srca Isusova molitvu i meditaciju na temu: Neuka poučiti koju je priredila s. M. Marina Perić, a zajedno s njom predmolile su s. M. Liberija Filipović i s. M. Anamarija Kesten. Svetu misu u 18.00 sati predslavio je don Lush Gjergji, generalni vikar prizrenske biskupije i voditelj duhovnih vježbi, uz suslavlje vlč. Marka Majstorovića, župnika i vlč. Josipa Kneževića, rektora vrhbosanskog bogoslovnog sjemeništa u Sarajevu. U prigodnoj propovijedi don Lush je pozvao okupljene na hrabro i ustrajno nasljedovanje Isusa Krista, našeg učitelja i vođu, a u tome nam pomažu primjeri svetaca kao što je sv. Dominik, čiji spomendan slavimo, zatim, sluga božji nadbiskup Stadler, te blažena Majka Terezija koja će uskoro biti proglašena svetom i s kojom je don Lush bio na poseban način povezan i pratio njezin život i rad kroz 29 godina.
Prije završnog blagoslova svi su se okupili oko groba sluge Božjega te izmolili molitvu za njegovo proglašenje blaženim, nadajući se skorom uslišanju. Tu je nadu potkrijepila i nova zahvalna ploča za uslišane molitve po zagovoru nadbiskupa Stadlera koja je donesena na njegov grob. Neka nas Gospodin čuje i obraduje svojim blagoslovom i milošću uzdignuća njegova vjernog sluge na čast oltara.
s. M. Jelena Jovanović
  Vijesti - Sve