Prva Pričest u župi Presvetog Srca Isusova – Prozor

Prva Pričest u župi Presvetog Srca Isusova – Prozor

Petak, 16. 4. 2021.

Kao i u mnogim drugim župama, tako je i u župi Presvetog Srca Isusova Prozor na Mali Uskrs 11. travnja 2021. godine proslavljena prva sveta pričest. Tog je dana, pod pučkom svetom misom trideset i devetero prvopričesnika prvi puta primilo Tijelo Kristovo. Svečano Euharistijsko slavlje predslavio je župnik preč. Marko Tomić uz koncelebraciju kapelana vlč. Josipa Antukić i preč . Ivana Bošnjak.

U svojoj propovijedi župnik je istaknuo da su ova nedjeljna misna čitanja svim vjernicima poticaj i ispit vjere. Posebno se obratio djeci porukom da njihovo prijateljstvo s Isusom treba postajati sve jače, kao kod svetog Tome. Dodao je da će i naše prijateljstvo s Isusom bit jače ako se s njim susrećemo svake nedjelje i ako primamo njegovo Tijelo. U svojoj propovijedi župnik se obratio i roditeljima poručujući im da ne smiju nikada razočarati svoju djecu, te da im trebaju biti živi primjer.

Misna čitanja i molitvu vjernih čitala su braća i sestre od prvopričesnika, koji se ove godine pripremaju za primanje sakramenta krizme, a bili su odjeveni u narodnu nošnju svoga kraja. U ime svih roditelja, za prvopričesnike je molio jedan otac.

Ljepoti ovog svečanog događaja doprinio je zbor mladih, pod vodstvom s. Marinele Zeko, koji su svojim sviranjem i pjevanjem približili ljubav Božju razlivenu u srcima našim.

Na karaju misnog slavlje svi prvopričesnici, zajedno sa svojom vjeroučiteljicom, izrekli su zahvalu Bogu i roditeljima te molili za Božji blagoslov i milost da uvijek ostanu vjerni Isusovi prijatelji. Na karaju misnog slavlja  župnik je podijelio prigodni dar kao uspomenu na ovaj sveti dan.

s. M. Marinela Zeko

 

Galerija slika:

  Vijesti - Sve