Rečenica Prijatelja Malog Isusa koja obuhvaća svijet

Rečenica Prijatelja Malog Isusa koja obuhvaća svijet

Nedelja, 5. 6. 2022.

Uoči svetkovine Duhova Prijatelji Malog Isusa zagrebačke provincije okupili su se u samostanu Antunovac na poučnom predavanju o pravopisnoj točnosti u pisanom modalitetu hrvatskog jezika. Predavanje je osmislila i vodila  dr. sc. Vesna Budinski, profesorica Učiteljskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Cilj predavanja bio je posvjestiti važnost pravopisnog izražavanja, posebice kod pisanja članaka za našu internetsku stranicu i informativni bilten te ponuditi sudionicima stručno usavršavanje na tom području. Profesorica nas je potaknula na ljubav i njegovanje zavičajnog jezika, ali i odgovornost pri korištenju standardnog jezika. Prepoznavanje bogatstva našeg jezika približila nam je kroz primjer književnika koji su kroz svoja djela izražavali obiteljske i duhovne vrednote: poštenje, ljubav, poniznost, odanost, iskrenost i požrtvovnost. U predavanju je istaknuto kako je rečenica riječima izražena misao, a misao obuhvaća svijet što znači da rečenica obuhvaća svijet. Ove misli dale su nam poticaj kao Prijateljima Malog Isusa da se kroz medije društvenog priopćavanja povezujemo sa članovima Društva i čitateljima naših medija diljem Domovine. Naglasak je stavljen na važnost u ostavljanju pisanog traga o apostolatu kao svjedočanstvu i poticaju onima koji prate život Društva.

Usavršavanje smo zaključili zajedničkim ručkom, a potom se uputili na Sljeme gdje smo uz spontani razgovor, druženje i međusobnu razmjenu iskustva ostvarili aktualizaciju zajedničkog susreta stavljajući na papir osvrt i evaluaciju primljenih informacija i znanja koje smo usvojili.

Naš edukativno-izletnički dan okrunjen je euharistijskim slavljem u kapelici Kraljice Hrvata koje je predslavio o. Zdravko Knežević, SJ. Ispunjeni iskustvom susreta i blizine, te obogaćeni novim znanjima koji će nam biti od velike pomoći u vršenju apostolata uputili smo se svojim domovima diljem područja zagrebačke provincije.

Prijatelji Malog Isusa zagrebačke provincije

 

Galerija slika:

  Vijesti - Sve