Sluga Božji Josip Stadler, svjedok vjere

Nedelja, 27. 1. 2013.

ZAGREB - STENJEVEC: 27. siječnja 2013., prigodom 170.te obljetnice od rođenja i krštenja SB Josipa Stadlera, prvog vrhbosanskog nadbiskupa i utemeljitelja Družbe sestara Služavki maloga Isusa, kod svetih misa u crkvi Uznesenja BDM u Stenjevcu – Zagreb, s. Vesna Mateljan je prikazala lik nadbiskupa Stadlera kao čovjeka jake vjere. Crkva nas poziva, rekla je s. Vesna, da u ovoj Godini vjere upoznamo i nasljedujemo svjedoke vjere iz svoga naroda. Zato su sestre Služavke maloga Isusa odlučile na župama predočiti vjernicima svetački lik svoga utemeljitelja, ovoga sina hrvatskog naroda, posve vjerna apostolskoj Stolici i uvijek spremna služiti braći, kako ga je ocrtao bl. PapaIvan Pavao II za svoga posjeta Sarajevu 1997. Stadler je u svom životu kroz molitvu osobno susreo Isusa Krista, a onda ga naviještao i svjedočio posvuda, na što i nas poziva sv. Otac u ovoj Godini vjere.


S. Vesna je prikazala Stadlera kao čovjeka koji nije hladnokrvno i bez osjećaja prolazio pokraj nevoljnika svoga vremena. U Godini vjere papa nas poziva da preispitamo djelotvornost svoje vjere prema onima koji su sami, potisnuti na rub društva ili isključeni kao onima kojima prvima treba posvetiti svoju pozornost i kojima najprije trebamo priteći u pomoć, jer se upravo u njima odražava lice samoga Krista.

Sestre Služavke maloga Isusa u ovoj župi djeluju već 53 godine i svojim životom svjedoče vjeru i vrše karizmu služenja koju im je Duh Sveti udijelio preko njihova utemeljitelja.

S. Vesna je potakla prisutne da i oni ponovno otkriju dar vjere, da tu vjeru radosno žive i u svakom trenutku svjedoče po uzoru na SB Josipa Stadlera.

  Vijesti - Sve