Službeni posjet Vrhovne glavarice

Službeni posjet Vrhovne glavarice

Petak, 18. 9. 2015.

Od 11. do 16. rujna 2015., naša vrhovna glavarica Družbe, s.M. Radoslava Radek, obavila je kanonsku vizitaciju sestrama na jugu naše Provincije sv. Josipa, na jugu Lijepe naše  i  u Crnoj Gori. 


 

U našu zajednicu – samostan „sv. Obitelji“ u Dubrovniku, doputovala je 11. rujna 2015., prije podne. Iza molitve u podne i zazivom Duha Svetoga, molile smo i pjevale za dobar ishod vizitacije.

U subotu na ime Marijino, 12. rujna 2015., obavila je vizitaciju našim sestrama – susjedama u Mandaljeni, u Župi Dubrovačkoj.

U nedjelju 13. rujna 2015., iz Splita su nam stigle u posjete – provincijalka s. Anemarie Radan, s. Zorka Radan, provincijalna ekonoma i s. Tadeja Marović i već popodne otputovale  sa časnom Majkom Radoslavom u Dobrotu – Crnu Goru, da  i tamo  obavi  vizitaciju sestrama. U nedjelju 14. rujna 2015., susrele su sa mjesnim biskupom mons. Ilijom Janjićem, i već popodne oko 17.00 sati doputovale su u Gospino polje u Dubrovnik.

Pohod i vizitacija časne Majke Radoslave našoj zajednici u Dubrovnik,  bio je doista jedno duhovno osvježenje i radost zajedništva. -  Kroz vizitaciju u našoj zajednici,  koja ima 23 sestre, ohrabrila je svaku i zahvalila na nesebičnom služenju, te svih potakla, da budemo istinski blizu jedna drugoj i sa svima s kojima se susrećemo kroz rad i djelovanje.

Na zajedničkom susretu 15. rujna 2015, navečer iza 20.00 sati, časna Majka svih nas je pozvala na radost i zajedništvo, služenje Malom Isusu, i podnošenje bolesti i tegoba. – Iza toga smo radosno u kapeli ispjevale „Tebe Boga hvalimo“!

U srijedu ujutro 16. rujna 2015., iza sv. Mise i zajedničkog  doručka,  iza 8.00 sati otputovala je, a mi smo joj zaželjele sretan put u Zagreb.

Neka Gospodin i dalje prati i čuva našu vrhovnu glavaricu s.M. Radoslavu Radek,  i neka joj podari duhovne snage, zdravlja i blagoslova u vođenju Družbe i pripremi obilježavanja jubileja   - 125. obljetnice naše Družbe SMI.

 

Dubrovnik,

18. rujna 2015.                                                                      s.Magna Borovac

                                                                                             Dubrovnik

  Vijesti - Sve