Sretan i blagoslovljen Uskrs

Sretan i blagoslovljen Uskrs

Petak, 8. 4. 2011.

Predrage moje sestre!

Evo nas u praskozorju uskrsnog jutra u kojem je pobijeđena svaka tama. Svijetlo – uskrsli Krist zasja nam u svoj svojoj punini kao Pobjednik svakog zla i smrti. U našem ranjenom vremenu i napaćenim srcima nema više mjesta za očaj i strah. Osobito ne za Bogu posvećene duše, jer Uskrs je najuzvišeniji blagdan naše vjere i najuzvišenije liturgijsko slavlje. Razlog tomu je očit i jasan, Isus Krist, po žrtvi i smrti na križu, oslobodi nas od grijeha i smrti. Stoga, svako naše Euharistijsko slavlje i lomljenje kruha sa sestrama i braćom ponovni je događaj pobjede Dobra nad zlom. To je uvijek čin novog i radosnog ustajanja iz naših "grobova" u koje smo često, svjesno ili nesvjesno upale.


"Tada rekoše jedan drugome: nije li gorjelo srce u nama dok nam je putem govorio, dok nam je otkrivao pisma?"
Lk 24,32

Predrage moje, cijeli naš život je na putovanju u Emaus. Zato ovog Uskrsa upitajmo jedna drugu: "Zar nije gorjelo srce u nama…?" (usp. Lk 24,32) Uistinu u uskrsnom jutru Isus nam otkriva Pisma, ali ne samo to, On ispuni Pisma i posveti drvo križa, darivajući nama ljubav – mjeru svih mjera i svakog savršenstva. A tu je snaga naše vjere i smisla u svim nedaćama ovog prolaznog svijeta.

Drage moje sestre, neka plodovi Pashalnog misterija sazrijevaju na očitiji način u našoj svakodnevici i služenju malenima u Malom Isusu koji je u uskrsu prerastao u mjeru križa.

Svakoj sestri, kandidatici, postulantici i novakinji u Družbi,
Vašim najmilijima, štićenicima i suradnicima, želim i molim
blagoslovljene uskrsne blagdane!

Vaša u Malom Isusu s. Maria-Ana Kustura
vrhovna glavarica
Uskrs, 2011.

  Vijesti - Sve