Stadlerovo u Krašiću

Stadlerovo u Krašiću

Petak, 24. 1. 2020.

U petak 24.1.2020.godine na blagdan sv. Franje Saleškog, Prijatelji Malog Isusa u Krašiću proslavili su 177. rođendan sluge Božjega Josipa Stadlera, utemeljitelja Družbe sestara Služavki Maloga Isusa, a koje sestre djeluju u Krašiću već 82 godine. 


Svečana sveta misa bila je u 17:30 sati, a predvodio ju je vlč. Andrija Miličević, duhovnik u Nadbiskupskom bogoslovnom sjemeništu u koncelebraciji s domaćim župnikom vlč. Ivanom Vučakom. 

Svetoj misi prethodilo je klanjanje pred Presvetim Oltarskim Sakramentom na kojem su sudjelovali bogoslovi iz Zagreba sa svojim duhovnikom koji su te večeri hodočastili u Krašić. U svojoj homiliji vlč. Miličević pozvao je sve Prijatelje Malog Isusa da žive karizmu Društva. Naglasio je kako u današnje vrijeme, Bogu hvala, na selu nema beskućnika niti napuštene djece da bi morali brinuti o njima kako su to na samim početcima utemeljenja Družbe činile Služavke Maloga Isusa, jer to je i jedan od razloga njihova utemeljenja. Sigurno postoje osobe kojima bi posjet, riječ utjehe i razgovor dobro došao pa čineći to već smo puno uradili, a da toga nismo ni svjesni. Povezao je i živote sv. Franje Saleškog, bl. Alojzija Stepinca i sluge Božjega Josipa Stadlera. Naglasio je i da građevine koje je Stadler dao izgraditi u Bosni nisu najvažnije, već je važno ono što je on nosio u srcu i kako je živio, jer putem tih građevina pomogao je brojnoj napuštenoj djeci i starijima.

Na kraju mise vlč. Vučak zahvalio se sestrama koje djeluju u župi, s. Katarini Penić-Sirak i s. Simeoni Capan te cijeloj Zagrebačkoj provinciji čije sestre djeluju i rade u župi  82 godine.

Po završetku mise Prijatelji Malog Isusa sa svećenicima, časnim sestrama i bogoslovima otputili su se na zajedničku večeru i druženje u dvoranu pastoralnog centra u Krašiću. 
 

 

Galerija slika:

  Vijesti - Sve