Stepinčevo na dalekom Haitiju i dolazak s. Mirjam Flipović, Služavke Kristove

Stepinčevo na dalekom Haitiju i dolazak s. Mirjam Flipović, Služavke Kristove

Utorak, 10. 2. 2015.

Zemlja daleka, siromašna i suncem obasjana, ali i darom hrvatskog naroda obdarena sa Cardinal Stepinac Children's Home, kućom za djecu bez roditeljskog staranja proslavila je svog nebeskog zaštitnika.


Za ovaj svima nama dragi dan pripremali smo se devetnicom kroz molitvu i adoraciju u kojoj su sudjelovala djeca i sestre. Posebnu svečanost imali smo na sami dan Stepinčeva slaveći sv. Misu pod kojom smo molili za sve one koji žive i djeluju u ovoj misiji, ali i za sve one koji svojim molitvama i materijalnim dobrima potpomažu naše djelovanje.

Sv. Misu slavio je p. Jackson Fabius, redovnik Monfrotanac koji se potrudio i pripremio jako lijepu propovijed o životu i djelovanju kardinala Stepinaca, upoznavši djecu i osoblje sa njegovim likom i svetim životom.

Posebnost današnjeg dana bio je blagoslov slike kardinala Stepinaca i njeno postavljanje u kući u kojoj djeca borave. Radost i pjesmi nije bilo kraja! Proslavili smo i imendan maloga Widsona koji je prije dvije godine dobio i kršteno ime Widson Alojzije, a spomenuli smo se i rođendana s. Liberije. I tako kod nas u jednom danu puno radosti! Kad Bog umnaža radost onda ona ne samo da bude dvostruko veća, nego stostruko čemu smo i mi sami svjedoci.

Srce nam je posebno zaigralo kada je spomenuo da poput kardinala Stepinaca trebamo moliti i imati vjere kako bismo imali snagu, hrabrost i Cilj. Kako bi djeci lakše objasnio kako to sve imati uzeo je primjer života na Haitiju u kojem ovih dana ima jako puno nereda, štrajka i gdje izlazak na cestu, dok su prosvjedi, zna koštati života.

Prosvjedi su radi trenutne političke situacije koja nije ni malo favorizirajuća. Dodatni štrajk je nastao radi velike cijene goriva koja je ovdje dva puta veća nego u Americi. Dok narod umire od gladi, a nažalost drugi se na njihov račun bogate. Ova teško razumljiva situacija stvorila je velike štrajkove koji su se odvijali blokiranjem ceste, paljenjem guma po cestama, te napadanjem i udaranjem auta i civila na cesti, a jedan mladić-student je i svoj život nedužno izgubio boreći se za bolji život u svojoj zemlji.

Dana 03.02.2015. misijskom djelovanju nas sestra Služavki Maloga Isusa pridružila se i s. Mirjam Filipović, sestra Služavka Kristova koja svojim životom i darovima želi u zajedništvu sa nama služiti Kristu u ovoj potrebitoj i napuštenoj djeci.

Vjerujemo da je za ovo zajedništvo misionarskog djelovanja zaslužan sluga Božji Josip Stadler ujedinivši našu ljubav i služenje na dalekom Haitiju po karizmi koju nam je u baštinu darovao.

(s. Liberija Filipović i s. Ana Uložnik, Služavke Maloga Isusa sa Haitija)

  Vijesti - Sve