Susret Prijatelja Malog Isusa s Ocem biskupom u Kloštru Podravskom

Susret Prijatelja Malog Isusa s Ocem biskupom u Kloštru Podravskom

Nedelja, 6. 3. 2022.

U subotu, 5. ožujka našu župnu zajednicu sv. Benedikta i Žalosne Gospe u Kloštru Podravskom kanonski je posjetio mons. Bože Radoš, biskup naše Varaždinske biskupije. Svojim posjetom izrazio je želju upoznati našu župnu zajednicu i sve žive krugove Crkve koji u njoj djeluju. Tijekom cijelog dana obišao je sve kapelice na području župe, samostan sv. Josipa naših sestara Služavki Malog Isusa i groblje. Na svim tim mjestima susreo se i s našim vjernicima od najmlađih do najstarijih, te sa različitim skupinama i društvima koje djeluju u našoj župi.

U rano predvečerje susreo se i sa Prijateljima Maloga Isusa. Susret smo započeli u radosnom ozračju pjesmom "Prijatelju malenih". Zatim je naša animatorica Ivanka Debeljak ukratko predstavila život i rad Društva koje djeluje kao produžena ruka sestara Služavki Maloga Isusa, a broji preko tridesetak članova koji vrlo aktivno djeluju u našoj župi u zajedništvu i podršci naše s. Kristine. Naša animatorica napomenula je da se susrećemo svakog 8. i 25. u mjesecu kada imamo molitvene susrete, ponekad organiziramo cjelodnevna klanjanja, od 25. ožujka do 25. studenog molimo Veliku devetnicu Božiću, ali djelujemo i karitativno  (pomažemo starijima i siromašnima u našoj župi), te mnogo šire (pomažemo našim sestrama na Haitiju), brinemo o školovanju dvoje djece u Africi u obliku "kumstva"… Redovito sudjelujemo na susretima animatora i na godišnjim susretima svih PMI na području zagrebačke provincije.  Nisu izostale ni naše kreativne radionice prije Uskrsa i Božića u kojima nastaju prekrasni radovi koji su nam ujedno i glavni izvor financiranja za naše karitativno djelovanje.

Otac biskup pažljivo je slušao, na kraju nas sve blagoslovio i poželio da ustrajemo i dalje na tom putu. Susret smo završili, kako smo i započeli pjesmom "Prijatelju malenih", a nakon susreta u zajedništvu sa svim župljanima sudjelovali na svetoj misi koju je predvodio Otac biskup.

Anđelka Kokotić, PMI
Kloštar Podravski

 

Galerija slika:

  Vijesti - Sve