SUVREMENA AKTUALIZACIJA EVANĐELJA

Četvrtak, 5. 6. 2014.

Zadnjih dana, odnosno tjedana dijelovi Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Srbije poharani su poplavama i klizištima tla. Možemo reći katastrofalna seoba ljudi. Nije ugrožen pojedinac već cijela zajednica, mnoštvo. Postoje često mnoga granična pitanja, situacije, gdje ljudi promišljaju pitajući se kako i zašto....


Ova poplava ljude može učiniti boljima i potaknuti da shvate što je važno u životu. Svatko je na svoj način ovih dana visoko iznjedrio kršćansku ljubav i solidarnost. Srca su zajedno kucala, ruke radile, kako pojedinaci tako i obitelji, župe, škole, udruge i mi PMI-a. Tih dana, točnije 31.svibnja 2014. PMI-a, na blagdan Pohoda Blažene Djevice Mariji Elizabeti, obilježavali smo Dan milosrdne ljubavi. Smjerokaz za taj dan bila su nam duhovna i tjelesna djela milosrđa. Tu nam je svo naše ljudsko i kršćansko djelovanje izraženo kao sažeto Evanđelje. Upute, tekstove, plakate koji su poslani iz Vrhovne uprave DPMI-a, uručila je i pojasnila svim skupinama provincijska pročelnica PMI-a s.Dolores na godišnjem susretu u Dugopolju. Po svom poslanju PMI-a nastoje pomagati potrebnima, djelotvornu ljubav i milosrđe oživotvoriti kroz volonitiranje, suosjećanje, solidarnost, svjedočenje, molitvu.

 Nacionalna kampanja HRVATSKA VOLONTIRA održava se svake godine već sedamnaesti put u nizu. Ove godine upravo se obilježava u tjednu poplava od 19.-24. svibnja. Mi mladi podupiratelji PMI-a Druge Gimnazije volontirali smo u Udruzi veterana 4.brigade Split, slažući i pakirajući donacije za poplavljena područja. Također naši članovi drugih skupina, svatko na svom terenu župe, djelotvorno i sa srcem su pomagali na različite načine kao što je to činila cijela Hrvatska.

Vrijedno je spomenuti, na 17.Danima volonterskog rada 23.svibnja dvoje mladih podupiratelja PMI-a iz Druge Gimnazije-Split, Antonela Barun i Marin Mrsić na međunarodnom skupu u Gradskoj knjižnici Marko Marulić u Splitu uz mentorstvo s.Dolores Brkić pod temom Iskustva i izazovi u razvoju volonterstva imali su izlaganje uz prezentaciju Otvori srce. Tako su se kroz taj program predstavili PMI-a izvan granica Hrvatske. Ljubav nema granica. Pomažući bivamo radosniji a život smisleniji. 

Evanđelje-radosna vijest, uvijek nam je nadahnuće, za sve prilike, situacije, vremena, generacije.

Mia Buzov,

 Druga Gimnazija-Split

  Vijesti - Sve