Svjedočile smo djeci o ljepoti Bogu posvećenoga života

Svjedočile smo djeci o ljepoti Bogu posvećenoga života

Ponedjeljak, 16. 3. 2015.

U župi sv. Benedikta i Gospe Žalosne u Kloštru Podravskom, u tjednu pripreme za proslavu župnoga zaštitnika, od 15. do 22. ožujka u župi se događaju misije. Za drugi dan, 16. ožujka, koji je bio namijenjen osnovnoškolskoj djeci, župnik fra Ivan Široki, pozvao je sestre Služavke Maloga Isusa iz Zagreba, kako bi uz s. Viktoriju Predragović, koja ionako pastoralno djeluje u župi, animirale u Godini posvećenoga života poslijepodnevni program za djecu. Sestrama u radu s djecom pridružile su se i sestre vjeroučiteljice iz susjedne Pitomače. Tako su program animirale s. Ana Čajko – Šešerko, s. Valerija Sakač, s. Emanuela Pečnik, s. Viktorija Predragović i s. Marta Vunak.


Susret je započeo u župnoj crkvi molitvenim sabiranjem, slušanjem i gledanjem video – spota Hvala redovnika, a potom je s. Emanuela uz prigodnu prezentaciju okupljenoj djeci, njih 75, približila život osoba koje su se Bogu posvetile po polaganju evanđeoskih savjeta.


Nakon zajedničkog molitvenog i poučnog dijela, okupljenu djecu podijelile smo u četiri skupine, po dobi te smo u drugom dijelu susreta, u skupinama, dalje otkrivali ljepotu i posebnost redovničkog života. Svaku skupinu animirala je jedna sestra. Po završetku grupnoga rada, svi smo se ponovno okupili u crkvi, na plenumu te prezentirali jedni drugima svoje radove. Svaka skupina dobila je predivan pljesak. Sva okupljena djeca imala su prilike pristupiti sakrament pomirenja.

Poslijepodnevno druženje zaključili smo svečanim euharistijskim slavljem. Na kraju euharistijskog slavlja, s. Marta Vunak okupljenoj župnoj zajednici uz prezentaciju približila je svetački lik o. utemeljitelja, sluge Božjega Josipa Stadlera. Na samom kraju slavlja, drugog dana misija u župi, cijela zajednica molila je molitvu za osobe posvećenoga života koju je, za ovu godinu, napisao papa Franjo. Za uspomenu, svoj okupljenoj djeci podijelile smo prigodne sličice i letak o životu i djelovanju nas sestara u životu Crkve.

  Vijesti - Sve