U Brodskom Vinogorju nastavljena velika devetnica Djetetu Isusu

U Brodskom Vinogorju nastavljena velika devetnica Djetetu Isusu

Četvrtak, 25. 5. 2023.

Devetnica Djetetu Isusu, koju su 25. ožujka ove godine - na blagdan Navještenja Gospodinova započele Služavke Maloga Isusa, a kojom nastavljaju molitvu za  proglašenje blaženim i svetim svoga utemeljitelja sluge Božjega nadbiskupa  Josipa Stadlera, prvog vrhbosanskog nadbiskupa u godini jubileja njegove 180. obljetnice rođenja i krštenja, nastavljena je u četvrtak, 25. svibnja 2023. Jutarnje misno slavlje u kapelici Djeteta Isusa u Stadlerovoj spomen kući u Brodskom Vinogorju u Slavonskom Brodu, u kojoj od 2016. djeluju Služavke Maloga Isusa (SMI), predvodio je vlč. David Sluganović, župnik brodske župe Svete Obitelji. Suslavio je vlč. Josip Čabraja, župnik u Njemačkoj, koji je ovih dana u Hrvatskoj.

Ocrtavajući život i djelo sluge Božjega Josipa Stadlera, koji je odnedavno i počasni građanin Slavonskog Broda, vlč. David je ustvrdio kako nam taj veliki čovjek treba biti primjer i poticaj da se više okrenemo potrebama drugih, da im pomažemo. Zahvalio je Služavkama Maloga Isusa koje djeluju u brodskom samostanu što to doista čine u svome gradu te se u molitvi posebno prisjetio, ne tako davno, triju poginulih sestara koje su također djelovale u Slavonskom Brodu. Pozvao je vjernike da više upoznavaju Isusa, da si posvješćuju kako se rodio za svakoga od nas te da se trudimo da nama i našim bližnjima svaki dan bude Božić.

Kako na kraju svih misa svećenik posebno blagoslovi dječicu toga je puta vlč. David posebno blagoslovio djevojčicu Sofiju-Ivu Mraz, koja je toga jutra jedina od djece sudjelovala na misi, a slavlje je obogatila otpjevavši pjesmu Malome Isusu - „Isuse maleni, Bože moj, srce ti dajem da sam tvoj“. Preko prisutnih roditelja vlč. David blagoslovio je i svu ostalu djecu, koja zbog školskih obveza nisu mogla doći na misu.

Nakon molitve za Stadlerovo proglašenje blaženim i pobožnošću Djetetu Isusu s. Kristina Adžamić, (SMI) pozvala je vjernike da im se pridruže u molitvi za Stadlerovo proglašenje blaženim i svetim za koju će nakanu posebno moliti na misnim slavljima svakoga 25. u mjesecu sve do Božića u kapelici Djeteta Isusa u Stadlerovoj spomen-kući sestara SMI u Brodskom Vinogorju. Zajedničko druženje i toga su puta nastavili u lijepom prostranom dvorištu centra. Vjernike je toga puta iznenadio vlč. David koji je za sve pripremio obilan doručak.

B. Lukačević

 

Galerija slika:

  Vijesti - Sve