Umnožiti tablicu 2  puta 40

Umnožiti tablicu 2 puta 40

Četvrtak, 23. 2. 2023.

Počela je ovogodišnja Korizma Čistom srijedom Pepelnicom 22. veljače 2023. godine. Bitno je zato umnožiti molitvu, post, dobra djela i sate duhovnog remonta…Ujedno  isti dan započela je i korizmena kampanja Inicijative 40 Dana za život pod geslom “ Evo ti majke”(Iv 19,20). Obje su za život u Ime Života.

Ovogodišnja korizmena kampanja stavljena je pod zaštitu Srca Marijina. Bdjenje se održava u 37 gradova u Hrvatskoj na 39 mjesta. Među članovima molitvene inicijative “ 40 dana za život” su i brojni  članovi Društva Prijtelja Maloga Isusa; Split – Pojišan, Jesenice, Omiš i Vrgorac. Ostale skupine su podupiratelji na drugi način. Na to nas obvezuje savjest  po opće ljudskom i kršćanskom poslanju ali i Statut Društva PMI-a. Pozvani smo na razne načine širiti kulturu života . Isus je Život, Spasitelj i zaštitnik svakog ljudskog života. Motivirani smo pomoći onima koji ne cjene život, nerođenih, malenih, ostavljenih, odbačenih, rubnih , našim ustrajnim oblicima svjedočenja da shvate snagom Božjeg Duha, kako je svaki život dragocjen. Svi smo pozvani biti na strani dobra pronalazeći put i način iz Riječi Božje.

Ispred splitske bolnice zapčeli smo blagoslovom molitelja i početak slavljenja života. Prigodne riječi i blagoslov uputio je  don Jure Vrdoljk…Molitva je nastavljena s velikom vjerom i nadom da majke budu hrabre i ustrajne u dobru, kao i svako ljudsko biće da poštuje život u svim fazama: nezaštićenosti, malenosti, bolesti, odbačenosti, klonulosti… U  svima njima je prerušeni Isus Krist. Njemu smo prijatelji !

 s. M.Dolores Brkić pročelnica za PMI-a, Split  

 

Galerija slika:

  Vijesti - Sve