Vrhovna glavarica Družbe s. M. Radoslava Radek, u kanonskom pohodu sestrama Zagrebačke provincije

Vrhovna glavarica Družbe s. M. Radoslava Radek, u kanonskom pohodu sestrama Zagrebačke provincije

Ponedjeljak, 17. 2. 2014.

Vrhovna glavarica Družbe sestra M. Radoslava Radek, započela je kanonsku vizitaciju sestrama u Zagrebačkoj provinciji. Do sada Vrhovna glavarica susrela se sa sestrama koje djeluju na području grada Zagreba u: župi Uznesenja B. D. Marije- Stenjevec, župi sv. Jeronima - Maksimiru, i u samostanu „Betlehem“ na Kraljevcu. Obavila je kanonsku vizitaciju i sestrama koje djeluju u samostanu „sv. Ivana Krstitelja“ u Samoboru. 


Vrhovna glavarica s. M. Radoslava u prigodi kanonskog susreta sa sestrama i pohoda njihovim zajednicama, upoznala je još više njihovo apostolsko djelovanje, te ih ohrabrila na putu njihova poslanja u Crkvi nastojeći živjeti karizmu Služavke Maloga Isusa u današnjem vremenu.

Tom prigodom susrela se sa župnicima i u razgovoru s njima pobliže upoznala potrebe župskih zajednica i važnost prisutnosti sestara u tim zajednicama. Posjetila je grobove naših pokojnih sestara na groblju u Stenjevcu i u Samoboru. Uputila je svoje molitve, i zapalila svijeće za pokoj duša svih naših preminulih sestara.

Vrhovna glavarica nastavila je svoj kanonski pohod sestrama koje djeluju u izvan naše domovine ...

(s.am)

  Vijesti - Sve