Zahvalnost sv. Ani za milosno uslišanje molitvene devetnice nadbiskupa Josipa Stadlera

Zahvalnost sv. Ani za milosno uslišanje molitvene devetnice nadbiskupa Josipa Stadlera

Četvrtak, 27. 7. 2017.

Slavlje blagdana sv. Ane nas sestre Služavke Maloga Isusa svake godine sjeća na milosno uslišanje molitvene devetnice koju je uoči njezina blagdana obavio otac Utemeljitelj sluga Božji nadbiskup Josip Stadler s jednim svojim svećenikom, u nakani da mu isprosi potrebna sredstva kako bi kupio kuću u kojoj bi otvorio ubožnicu za starije osobe i siromašnu djecu. 


Upravo na blagdan sv. Ane stigao je Brzojav u kojem je dobio pozitivan odgovor za tražena sredstva koja je odmah uložio u osnutak prve Ubožnicu Maloga Isusa. Taj dan Utemeljitelj je nazvao „Začetkom Družbe Maloga Isusa“ u Sarajevu.

I danas, nakon  126. godina, sa zahvalnošću srca se spominjemo tog čudesnog uslišanja i zagovora sv. Ane. Po primjeru oca Utemeljitelja utječemo i mi sv. Ani u svim svojim potrebama i molimo da nas zagovara kod Oca nebeskog.

U ovoj velikoj radosti,  proslavile smo i ove godine blagdan sv. Ane diljem Družbe. U Generalnoj kući Družbe u Zagrebu,  svečanu sv. Misu s prigodnom propovijedi slavio je fra Zdravko Lazić duhovnik i ispovjednik naših sestara u Samostanima Antunovac i Betlehem. Svetu Misu prikazao je za sve potrebe naše Družbe, za proglašenje blaženim oca Utemeljitelja i za naše pokojne sestre.

Nakon sv. Mise slavljene u  sedam sati,slavlje blagdana nastavilo se kod obiteljskog stola, a blagdan Družbe čestitale su časnoj majci s. M. Radoslavi Radek i sestrama u zajednici, sestre iz Vojnog ordinarijata i samostana Antunovac i Betlehem na čelu s provincijskom s. M. Petrom Marjanović. Slavlje blagdana uzveličala je svojom nazočnošću naša uvijek draga gošća dr. sc. Agneza Szabo.
U zajedništvu s našom nebeskom zaštitnicom sv. Anom čuvajmo ovu svetu uspomenu početaka naše Družbe i utječimo joj se svaki dan u svim svojim potrebama duše i tijela.

Sveta Ano, moli za nas.

(s.am)

  Vijesti - Sve