Dar Stadleru za rođendan Petak, 24. 1. 2014.

U petak 24. siječnja obilježen je 171. rođendan Sluge Božjega Josipa Stadlera prvog vrhbosanskog nadbiskupa. Prijatelji maloga Isusa (PMI) iz župe Gromiljak odraslih i veći broj srednjoškolaca predvođeni i organizirani sa sestrama Služavkama maloga Isusa (SMI) dogovorili su se da za rođendan nadbiskupa Stadlera daruju svoje srce, svoje vrijeme, svoju pažnju i brigu najpotrebnijima u društvu.


Mi kad slavimo rođendan obuzmu nas razni osjećaji i brige kako se pripremiti i ostaviti dojam u što boljem svijetlu, što darovati itd.

Razmišljam koliko nam je  nadbiskup Stadler ostavio darova. Darovao nam je primjer svoje ljubavi prema malenima, starijima i nemoćnima. Ljubio je i služio svakog čovjeka. Potaknuti njegovim  primjerom i mi smo bili dosjetljivi u ljubavi. Srcem se osjeća bolje i vidi dalje.

Dvadeset i pet članova PMI okupilo se u samostanu Gromiljak, te zajedno sa sestrama napravili raspored i formirali grupe kako bi što više posjetili bolesnika. Taj dan posjetili smo trideset bolesnika. Osim što smo slušali životno bogatstvo svakog pojedinca i divili se njihovoj žrtvi i vjeri. Zajedno smo  i molili. Mnoge smo zatekli s krunicom u ruci i istrošenim starim molitvenicima. PMI nisu skrivali svoju radost što su na ovaj način mogli proslaviti rođendan nadbiskupa Stadlera. Možemo samo reći da je ovaj rođendanski dar bio na obostranu radost. Svi zajedno našli smo se u samostanu na slavlju Euharistije gdje su nam se pridružili i drugi vjernici kao i PMI koji svojom nesebičnom ljubavlju  i darovima pomažu pri organiziranju Misijske izložbe. Ovo Euharistijsko slavlje bilo je zahvala za sve što čine. Misno slavlje predslavio je don. Jakov Pavlović vojni kapelan.

Radosno druženje završili smo domjenkom kojeg su pripremile sestre iz zajednice za sve uzvanike. Druženje je nastavljeno uz razgovor.

Imaj prema sebi srce sudačko, prema bližnjem srce materinje, prema Bogu srce djetinje, riječi su kojima se može Započeti i završiti svako razmišljanje nadbiskupa Stadlera.

Neka nam slavlje ovog rođendana bude poticaj da budemo zahvalni za dar Božje ljubavi.

S. Marinela Zeko

  Vijesti - Sve