Početak XIV. redovitog provincijskog kapitula sarajevske Provincije Subota, 3. 5. 2014.

U ponedjeljak popodne 5. svibnja 2014. godine sestre Služavke Maloga Isusa sarajevske Provinciji započinju slavlje XIV. redovitog provincijskog kapitula. Kapitulom će predsjedati vrhovna glavarica Družbe – s. M. Radoslava Radek. Slavlje kapitula bit će u Kući Navještenja na Gromiljaku od 5. do 10. svibnja 2014. godine na temu: Živjeti Evanđelje pod zastavom Srca Isusova.


Na odabir okvirne teme kapitula utjecala je ovogodišnja 40. obljetnica posvete naše Družbe presvetom Srcu Isusovu i misionarska radost Evanđelja koju nam osvjetljava sveti otac Franjo u najnovijoj apostolskoj pobudnici Evangelii Gaudium.

Utorak 6. svibnja 2014. bit će molitveni dan. Duhovnu obnovu tog dana predvodit će pater Zvonimir Šeremet SCJ. Sljedeći dan, srijeda 7.svibnja, posvećen je izvješćima o životu i radu u Provinciji.

Na Stadlerov Dan 8. svibnja 2014. poći ćemo na naše izvore – u Sarajevo. Taj ćemo dan posvetiti molitvi na Utemeljiteljevom grobu i u samostanu Egipat, a nakon toga povući ćemo se u Stadlerovu sobu na izbor provincijske glavarice i savjetnica u provinciji.

Za petak 9. svibnja 2014. predviđena su dva predavanja i rasprave. Predavanja će održati s. M. Kristina Adžamić i s. M. Genoveva Rajić na teme: „Naviještanje – nova evangelizacija u životu sestara Služavki Maloga Isusa danas“ i „Služenje u karizmi i životu sestara Služavki Maloga Isusa danas“

Subota, 10. svibnja 2014., posvećena je za odluke kapitula i poruke sestrama. U nedjelju 11. svibnja 2014. bit će završetak kapitula i molitva zahvalnosti. Rad kapitula preporučamo u vaše molitve, žrtve i blagoslove!

  Vijesti - Sve