“Isuse hvala ti”, korizma 2014. sa PMI župe Gromiljak Nedelja, 16. 3. 2014.

Korizma je darovano vrijeme koje nas treba promijeniti da naš duh i tijelo kliču; „Isuse, hvala ti“. U korizmi smo pozvani na ustrajnu molitvu, post i dijela milosrđa. Sve je važno za naš duhovni rast. Ovo je vrijeme u kojem postimo od loših navika i dozvoljavamo da Bog progovori našem srcu.


U Župi Imena Marijina u Gromiljaku u ovo korizmeno vrijeme želja nam je da ova korizma bude naša osobna promjena i da u našoj župi zaživi istinska i duboka molitva koja je protkana vjerom.

Na prvu korizmenu nedjelju u župi je bilo predstavljanje ovogodišnjih prvopričesnika. Župnoj zajednici predstavilo se dvadeset i sedam ovogodišnjih prvopričesnika. Djeca su na poziv vjeroučiteljice s. Marinele Zeko predstavila se Isusovim rečenicama koje je On izrekao sam za sebe. „Ja sam Put, Istina i Život, „Ja sam Pastir Dobri“. „Ja sam Kruh života“. .... Iza predstavljanja župljani su izvlačila prvopričesnike koje će pratiti svojom molitvom. Također i prvopričesnici su izvlačili molitvene nakane župne zajednice; za bolesnike, za mlade, djecu, obnovu obiteljske molitve, da bude manje psovke među djecom i odraslima, za duhovna zvanja itd. Također ove nedjelje pobožnost križnog puta predmolile su obitelji  od prvopričesnika njih četrnaest po jednu postaju.

Na drugu korizmenu nedjelju pobožnost križnog puta predmolili su mladi i animatori Prijatelji Maloga Isusa (PMI) u kojem je sudjelovalo dvadeset i osmero mladih u čitanju i nošenju Križa. Mlade je animirala s. Marinela. Isti mladi svojim lijepim pjevanjem uljepšali su misno liturgisjko slavlje.

Iza svete mise u samostanu kod časnih sestara Služavki Maloga Isusa u kući „Navještenja“ održan je susret za djecu od prvog do šestog razreda. Na susretu se okupilo oko 60 djece. Animatori PMI vješto i stručno su animirali djecu kroz razne edukativne igre. Na taj način djeci približili dar oprosta, probudili u njima osjećaj darivanja, dar prijateljstva i još drugih poučnih edukativnih scenskih prikaza. Djeca su kroz likovno izražavanje izrazila dar prijateljstva. Susret je završen molitvom i pjesmom upućenim  našem prijatelju Isusu.

Na koncu susreta sestre za svu djecu pripremile malo osvježenje.

Boris Dragojević

  Vijesti - Sve