Radost susreta u župi Kandija kod Bugojna Nedelja, 16. 3. 2014.

U dolini Vrbasa prostire se mala župa Kandija, koja je stradala u domovinskom ratu. Župa se oporavlja kako u materijalnom tako i u duhovnom pogledu. Župnik don Pavo Nikolić pozvao je sestre služavke Malog Isusa iz Gromiljaka da posijete njegovu župu i da donesu radost djeci i mladima. Korizmeno jutro, nedjelja 16. ožujka 2014. U jutarnjim satima uputile su se s. Ružica Ivić i s. Danica Bilić u pastoralni pohod župi Kandija kod Bugojna.


Animirale smo zajedno sa mladima Misno slavlje: čitanje,  pjevanje psalma, i sviranje korizmeni pjesama pod sv. Misama u 9 h i 11h.

Na početku misnog slavlja don Pavo nas je srdačno pozdravio i rekao da smo mi jedini red utemeljen u Bosni. U njegovim riječima, dok je govorio o nama sestrama i našem Utemeljitelju.  Osjetila se ljubav i pobožnost prema prvom vrhbosanskom  nadbiskupu sluzi božjem Josipu Stadleru.

Bilo je divno čuti jednog svećenika koji je govorio o radosti svečenićkog i redovničkog poziva.

Nakon misnog slavlja imale smo susret s maldima ove župe na temu nedjeljnog Evanđelja Mt, 17, 1-9 „UŽITAK – ZAPREKA DUHOVNOM POZIVU“.

U razgovoru s mladima doživijele smo radost i spontanost koju nose u sebi ne razmišljajući puno o životnim problemima.  Don Pavi hvala što nas je primio i učinio da se osjećamo doborodošlima, te nas pozvao da ponovno dođemo.

sestre

 

Galerija slika:

  Vijesti - Sve