Nova postulantica Subota, 14. 2. 2009.

SARAJEVO: Povjerenstvo za redovničku formaciju u našoj provinciji raduje se da vam može i ovim putem priopćiti da je naša pripravnica Stana Matić iz Voćina pripuštena u Postulaturu.


Stana Matić rođena je 1. listopada 1990. godine u Vitini, od oca Vinka i majke Franice, rođene Perić. Zbog ratnih stradanja njezina se obitelj doselila u Voćin, R. Hrvatska. Primljena je u Kandidaturu 27. srpnja 2007. godine, koju ima u Voćinu, a vodi je i prati s. Jadranka Lacić. U svibnju ove godine završava Srednju poljoprivrednu školu, smjer poljoprivredni tehničar.

Svojom zamolbom od 3. siječnja 2009. zamolila je Provincijsku upravu u Sarajevu da bude pripuštena u Postulaturu sestara Služavki Maloga Isusa. Dobila je pozitivan odgovor i zakazano je da ulazak bude 14. veljače 2009. godine u samostanu Egipat u Sarajevu. Tog je dana, u lijepom i veselom ozračju, u nazočnosti zajednice sestara iz samostana Egipat i kandidatica bio obred ulaska u Postulaturu, što ga je imala naša provincijalna glavarica s. Marina Piljić u Spomen - sobi oca Utemeljitelja. U svojoj uvodnoj riječi s. Provincijalka zaželjela je Stani da nadasve voli Isusa i da iz te ljubavi započne i nastavi ostvarivati vlastiti redovnički poziv. Obećala joj je potporu u svemu, kako bi mogla duhovno rasti i pripremati se za poslanje služenja siromasima u duhu naše karizme.

Prije samog početka obreda sve su kandidatice bile na grobu oca Utemeljitelja u sarajevskoj prvostolnici, što ih je bilo lijepo i dirljivo vidjeti u zajedničkoj molitvi.
Prema običaju Družbe, postulantica Stana je dobila pro-pisano odijelo, časo-slov i krunicu. Ona će započeti moliti službenu molitvu Crkve i postupno će ulaziti u redovnički život sukladno propisima Konstitucija Družbe.

Nakon obreda cijela je zajednica Stani čestitala i zaželjela joj Božji blagoslov. Slijedio je objed, u zajedništvu sestara i kandidatica. U poslijepodnevnim satima kandidatice su s prefektom s. Lucijom Blažević pohodile naše pokojne sestre na groblju sv. Mihovila u Sarajevu. Našu Stanu preporučamo u molitve i neka je prati zagovor naše nebeske Majke Marije, oca Utemeljitelja i pokojnih sestara Družbe!
S. Jadranka Lacić

  Vijesti - Sve