Proslava Dana Družbe u samostanu „Antunovac“ Ponedjeljak, 24. 10. 2022.

U predvečerje 24. listopada 2022., u samostanu „Antunovac“ u Novoj vesi u Zagrebu, okupile smo se mi sestre Zagrebačke provincije kako bi proslavile nebeskog zaštitnika svetoga Rafaela i 132. rođendan naše Družbe sestara Služavki Maloga Isusa.

Pošto se obilježio ovaj veliki dan za nas po svim našim zajednicama od Rima, Burgkirchena, Kraljevca, Stenjevca, Vojnog ordinarijata, Pitomače, Kloštra Podravskog, pa sve do Vinkovaca, središnja proslava upriličena je u Novoj vesi svetom Misom koju je u 18 sati u samostanskoj kapeli predvodio vlč. Ivan Vučak, župnik u Krašiću.

Vlč. Vučak nam je posvjestio kako riječ anđeo ne označava osobu već je izraz službe koju ona nosi. Anđeli su tu da služe po Božjem nalogu. I naša je zadaća služiti! I nas je Bog izabrao, pozvao i poslao da budemo anđeli - da služimo u ovom svijetu šireći Njegovo Kraljevstvo.

U slavlju su sujelovale i sve sestre članice Provincijske uprave na čelu s provincijskom glavaricom s. M. Emanuelom Pečnik, u ime Vrhovne uprave Družbe nazočila je s. M. Imkulata Lučić, a u slavlju nam se pridružila i naša dugogodišnja dobročiniteljica gđa. Agneza Szabo te župnik župe u Novoj vesi vlč. Ivan Lastovčić.

 

s. M. Martina Vugrinec

 

Galerija slika:

  Vijesti - Sve