Stadlerovo u travnju 2022. Subota, 9. 4. 2022.

Spomen i molitva za proglašenje blaženim sluge Božjega Josipa Stadlera, obilježen je na peti korizmeni petak, 8. travnja 2022. u sarajevskoj katedrali Presvetog Srca Isusova.

Svetom Euharistijskom slavlju, prethodilo je križni put kojeg je predvodio katedralni đakon don Dino Mustafi. U 18:00h svetu Misu, uz koncelebraciju don Marka Stanušića i mons. Ante Meštrovića predvodio je redoviti profesor Svetog Pisma Novoga Zavjeta i dekan Katoličkog bogoslovnog fakulteta Univerziteta u Sarajevu dr. sc. preč. Darko Tomašević. Na početku Misnog slavlja, mons. Ante je rekao kako je običaj da se u Vrhbosanskoj nadbiskupiji svakog osmog u mjesecu slavi spomen na slugu Božjega Josipa Stadlera, pa je i vjernike pozvao da se uključe u molitvu na tu nakanu. S obzirom da je ovoga puta osmi u mjesecu pao na dan kada se obilježava zadnji korizmeni petak, prigodna propovijed, koju je uputio prečasni Darko bila je vezana za odgoj djece, a naslov je preuzet iz apostolske pobudnice pape Franje „Amoris letitia“: „Gospodinu povjerih parnicu svoju.“ Možda preč. Darko nije direktno i konkretno govorio o djelovanju sluge Božjega Josipa Stadlera, ali zasigurno se može reći da je govorom o ovoj temi probudio Stadlerov duh i ljubav prema djeci za koju je dao sagraditi dvije ubožnice u Sarajevu: „Betlehem“ i „Egipat.“

Po završetku svete Mise, nakon popričesne molitve, svi prisutni su izmolili prigodnu molitvu za proglašenje blaženim sluge božjega Josipa Stadlera. Sveto Euharistijsko slavlje animirala je milosrdnica s. Petronila Kovačević sa katedralnim zborom.

s. M. Mihaela Martinović

 

Galerija slika:

  Vijesti - Sve