Sveta misa zahvale za život i služenje sestara u samostanu “Egipat” Nedelja, 18. 6. 2017.

{image:1:large}

U nedjelju 18. lipnja 2017, godine, u samostanu Egipat, zajednica sestara na čelu s provincijskom glavaricom s. Marija Anom Kustura, na poseban način zahvalila je Bogu za život i služenje pet sestara koje su dobile premještaj i poslanje u drugim zajednicama sestara sarajevske provincije. To su: s. M. Admirata Lučić, s. M. Anđa Vranješ, s. M. Hinka Rogalo, s. M. Petra Andreić i s. M. Klara Jerković.


Zahvalno euharistijsko slavlje predslavio je mons. Luigi Pezzuto, Ap. nuncij u BiH uz koncelebraciju mons. Giuseppea Trentadue, tajnika Ap. nuncijature. U prigodnoj propovijedi mons. Pezzuto je istaknuo tri važne poruke liturgijskih čitanja: Isus nas poziva na suosjećanje s drugima, a to znači biti dio života drugih, suživjeti s drugima, dijeliti radosti i žalosti, patiti i radovati se s drugima; zatim, svijest da je sve što jesmo i imamo Božji dar, koji smo primili ne po zaslugama nego po Božjoj ljubavi i dobroti; te „besplatno primiste, besplatno dajte“ – ono što imamo i jesmo treba biti u službi drugima. Zašto nam je teško darivati kada smo i sami obdareni?, zaključio je mons. Pezzuto pozvavši sve na njegovanje i življenje ovih triju stvarnosti u svome životu. 

Po završetku euharistijskog slavlja zajednica se okupila oko obiteljskog stola. Tom je prigodom s. Marija Ana Kustura pozdravila mons. Pezzuta i mons. Trentadue kao i zajednicu sestara u Ap. nuncijaturi – s. M. Katu Zadro i s. M. Bernardinu Šarić, zahvalivši im na sudjelovanju u ovom našem slavlju i zahvali Bogu. Pozvala je zajednicu sestara na radosno služenje Crkvi, kako općoj tako i mjesnoj, po uzoru i primjeru našeg oca Utemeljitelja sluge Božjega Josipa Stadlera, kao i onima koje nam Providnost šalje i stavlja na naš put. Potom se zahvalila sestrama koje po zavjetu poslušnosti prihvaćaju dekret poslanja u druge zajednice, na služenje provinciji i zajednici u kojoj su živjele te im podijelila prigodne darove. 

Znak zahvalnosti izrekla su i djeca Stadlerova dječjeg Egipta zajedno sa sestrama odgojiteljicama. Izrazivši svoju zahvalnost na pozivu i služenje Ap. nuncijaturi, a preko toga i svetom ocu, mons. Pezzuto je udijelio zajednici blagoslov koji neka nas prati u svim djelima i nastojanjima.

  Vijesti - Sve