U organizaciji Vrhovne uprave Družbe održane duhovne vježbe za sestre Subota, 11. 7. 2015.

U Jubilarnoj godini Družbe i Godini posvećenog života, Vrhovna uprava Družbe organizirala je jedne duhovne vježbe na kojima su nazočile 22 sestre iz sve tri Provincije. Na ovim duhovnim vježbama nazočila je vrhovna glavarica Družbe s. M. Radoslava Radek i savjetnica s. M. Imakulata Lukač.


Duhovne vježbe održane su od 5. do 11. srpnja 2015.g. u Kući Djeteta Isusa u Livnu. Voditelj Duhovnih vježbi trebao je biti fra Zdravko Lazić, franjevac s Kaptola, ali zbog lošeg zdravstvenog stanja nije mogao održati duhovne vježbe, te je za tri dana u zamjenu našao voditelja patra Antuna Volenika iz DI. Druga tri dana sestre su provele u tišini moleći, razmatrajući i klanjajući se pred Presvetim Oltarskim Sakramentom.

Na radost svih sestara sudionica ovo su bili milosni dani molitve, razmatranja i radosnih sestrinskih susreta.

Sestre su zahvalne Gospodinu za nezaboravne dane koje su živjele u Kući Djeteta Isusa. Zahvalne su Vrhovnoj upravi što je nakon dugo vremena organizirala zajedničke duhovne vježbe za sestre u Družbi. Zahvalne su voditelju duhovnih vježbi patru Antunu koji ih je duhovno vodio. Braći Franjevcima koji su bili na usluzi sestrama za sv. misu i sakramenat sv. ispovijedi, Sestrama u zajednici koje su bile prave Marte u služenju kao bi sestre okrjepljene u tijelu mogle što dublje ponirati u duhovno zajedništvo s Gospodinom.

Na završetku duhovnih vježbi sestre sudionice poručile su sestrama poglavaricama da ovo bude jedan novi početak zajedništva sestara na razini Družbe i poželjele da se nastavi projekt našeg duhovnog i sestrinskog zajedništva u zajedničkim duhovnim vježbama.

  Vijesti - Sve