Božićno čestitanje uzoritom kardinalu Josipu Bozaniću Ponedjeljak, 19. 12. 2016.

Ponedjeljak, 19. prosinca 2016. godine za članice PMI je bio jedan od posebnih dana. S. Ana Marija Kesten, te Mirjana Džaja, Marija Lukač, Sandra Šulj i Mirjana Džajo imale su čast s drugim predstavnicima katoličkih udruga, pokreta i zajednica koje djeluju na području Zagrebačke nadbiskupije nazočiti božićnom čestitanju uzoritom kardinalu Josipu Bozaniću.


Nakon ulazne pjesme sve nazočne pozdravio je i izrazio dobrodošlicu biskupski vikar za laike i moderator Nadbiskupskog duhovnog stola preč. Marko Kovač te nas je u svome obraćanju podsjetio je da je Crkva kao brižna majka stoljećima vodila brigu za vjernike laike, za obitelji i za život. Crkva podržava sve inicijative koje se odnose na evangelizacijsko djelovanje vjernika laika i potiče ih na sudjelovanje u katehetskom poučavanju, sakramentalnom i liturgijskom životu. Također ih potiče na pastoralnu brigu za obitelji, na obrane prava i odgovornosti obitelji u Crkvi i građanskom društvu. Svima prisutnima i njihovim obiteljima zaželio je sretan i blagoslovljen Božić.

Nakon ugodnog i lijepog pozdrava vlč. Marka nazočnima se obratio nadpastir Zagrebačke Crkve, nadbiskup kardinal Josip Bozanić koji je istaknuo da mu je posebno drago što i djeca nazoče ovom susretu. Ona su znak radosti i najbliža su Božiću jer je Isus postao malo dijete – naglasio je Kardinal. Govoreći o svrsi katoličkih pokreta, udruga i zajednica, napomenuo je kako svi oni nastaju kako bi pomogli svojim članovima da što bolje žive svoj kršćanski poziv te da ih što više uključe u široku misiju koju ima Crkva rekavši kako želi da se svatko od nas još više pita: Bože, gdje me ti želiš u mojoj Crkvi, u mojoj nadbiskupiji, u mojoj župi? Uloga vjernika laika u svijetu je da utjelovi Evanđelje tamo gdje živi i djeluje, zaključio je svoj govor kardinal.

Kardinal Bozanić je svima prisutnima i njihovim obiteljima zaželio sretan i blagoslovljen Božić. U kratkom razgovoru s Kardinalom upoznali smo ga sa našim radom, gdje sve djelujemo te mu uručili novu knjigu o utemeljitelju sestara Služavki Maloga Isusa, sluge Božjega nadbiskupa Josipa Stadlera.

Pozdravili smo ga s našim pozdravom ŽIVIO MALI ISUS, a Kardinal je odgovorio UVIJEK U NAŠIM SRCIMA, što nas je jako obradovalo.

Nadbiskupski dvor smo napustili ispunjene radošću (na susretu) učvršćenog zajedništva u Duhu Svetomu.

Mirjana Džajo,
PMI- župa sv. Ivan krstitelja, Zagreb

 

 

 

 

 

 

 

  Vijesti - Sve