Dan Provincije Presvetog Srca Isusova i Marijina Srijeda, 8. 10. 2014.

U srijedu, 8. listopada, nakon susreta odgovornih sestara održanog u samostanu "Antunovac" u Novoj vesi, sestre Zagrebačke provincije Presvetog Srca Isusova i Marijina, u zajedništvu sa provincijalnom poglavaricom s. M. Katarinom Penić-Sirak i vrhovnom glavaricom s. M. Radoslavom Radek, okupile su se u samostanu "Betlehem" na Kraljevcu kako bi u zajedništvu provele Dan provincije.


Susret sestara je započeo svečanom svetom Misom koju je u kraljevečkoj kapeli predslavio fra. Zdravko Lazić s duhovnikom sestara vlč. Josipom Radelja. Potom su se sestre okupile za zajedničkim stolom gdje im se pridružio župnik iz Nove vesi vlč. Alojzije Žlebečić.

Nakon duhovne i tjelesne okrepe, te kratkog odmora, sestre su se okupile u blagovaonici samostana na zanimljivom rekreativnom programu koji su pripremile sestre juniorke. Tako su se sestre, uz pjesmu, zabavile natječući se u aktivnostima koje su sastavni dio njihova života. "Ispitivanje" fizičkih sposobnosti sestre su obavile natječući se u pravljenju voćne salate, prematanju lutke, nalaženju liturgijskih čitanja, otvaranju misnog vina, pravljenju aranžmana i slaganju salveta. Pobjednica iz svake discipline ušla je u finale gdje je prokušana izdržljivost sestara pravljenjem čučnjeva. U finalu je najustrajnija i najizdržljivija bila s. M. Jasmina Kokotić koja je za tu priliku uz malu nagradu primila i lentu "Najslužavka 2014".

Uz fizičke sposobnosti, bilo je potrebno ispitati i intelektualne sposobnosti sestara te vidjeti njihovu spretnost u dosjetljivosti i snalažljivosti. Tako su sestre, ujedno da se okrijepe od prve iscrpne igre, dobile "slatke školjkice" za okrepu, ali i kao ulazak u drugu igru. Neke od školjkica su sadržavale "brojčane bisere", a svaki taj biser je skrivao jednu situaciju iz stvarnog života koja se sestrama dogodila, a natjecateljice su trebale dati svoje rješenje. Sve ispitanice su dale prihvatljive odgovore. Nakon cjelodnevnog programa sestra provincijalka je s oduševljenjem rekla da s nadom možemo ići naprijed kao sestre i služavke zahvalne Bogu zahvalne što nam je podario život zajedništva i ljubavi.

 

Galerija slika:

  Vijesti - Sve