Došašće, 2011. “Marija pohiti u gorje svojoj rođakinji Elizabeti” Nedelja, 27. 11. 2011.

Bliži se vrijeme intenzivnije obnove doživljaja spasonosnog susreta neba i zemlje u osobi Isusa Spasitelja.

Isus se sakrio u svako naše srce da bismo ga mogle otkriti i obdariti svojim poklonom suosjećanja, sestrinske ljubavi i poštovanja kako bismo iste darove, uvećane Isusovim obećanjem, mogle primati tijekom adventa a i kroz svetkovine božićnog otajstva za vlastitu izgradnju kao i izgradnju zajednice njegovih služavki.

Isus se najprije rodio u Marijinim mislima kao čežnja za obećanim Spasiteljem, zatim u Marijinom srcu kao ljubav prema Spasitelju, a tek onda, preko anđela, u Marijinom tijelu da bude obznanjen u liku novorođenčeta u betlehemskoj špilji.

U plemenitosti naših svakodnevnih međusobnih susretanja otkrivat ćemo ljepotu susreta Marije i Elizabete i obradovati Isusa sakrivenog u srcu svoje susestre. Tako će se On sam najprije roditi, kao Spasitelj, u našim vlastitim srcima, a tek će se onda preko nas objaviti drugima, koji će ga moći prepoznati u našim djelima.

Molimo jedni za druge da nam vjera ojača, nada procvjeta a ljubav ispuni dom našeg bića u kojem Isus prebiva i tako spremno dočekamo njegov Rođendan.

s. M. Katarina Penić-Sirak
provincijalna glavarica


  Vijesti - Sve