“I na Haitiju će znati da tvoje srce može dati” Nedelja, 20. 10. 2019.

U nedjelju, 20. listopada obilježili smo Svjetski dan misija - dan posebne molitve za misionare i  poticanja solidarnosti prema misijskim područjima. Povodom tog važnog dana Prijatelji Malog Isusa iz Samobora prikupljali su dobrovoljne priloge za izgradnju kapelice posvećene Blagovijesti u selu Beatris na Haitiju, gdje misijski djeluju sestre Služavke Malog Isusa. 


Ispred crkve svete Anastazije u Samoboru, poslije svake svete mise Prijatelji Malog Isusa su "prodavali ciglice". Svaka je sadržavala snažnu poruku sl. Božjega Josipa Stadlera - oca sirotinje, kako su ga od milja zvali u njegovom Sarajevu i pozivala na zahvalnost za svaku “ciglu sigurnosti” u našem životu. Izradile su ih vrijedne ruke Prijatelja Malog Isusa iz Samobora.

Ciglicu je dobio svaki darivatelj kao znak zahvale na dobrovoljnom prilogu i kao podsjetnik da je svojim darom pomogao izgradnji kapelice. Tako smo uz Božju pomoć i veliko srce dobrih ljudi, ciglicu po ciglicu, došli bliže izgradnji prijeko potrebne kapelice na Haitiju.

Prijatelji Malog Isusa, Samobor

 

Galerija slika:

  Vijesti - Sve