Iskustvo divljenja znakovima vremena Petak, 13. 1. 2017.

Nakon Došašća i prekrasnih božićnih dana, možemo li ljepše ući u Novu godinu nego klanjajući se pred Presvetim Oltarskim Sakramentom?

U duhu Bogojavljenja, kada nam sam Bog predstavlja svoga Sina, malenoga Kralja, klanjanje u župi sv. Ivana Krstitelja animirali su Prijatelji Maloga Isusa koji su molitvom i pjesmom animirali i uveličali samo klanjanje. U duhu divljenja znakovima vremena dalo se otkriti Božju prisutnost i obogaćeni tim iskustvom hrabrije ući u Novu godinu!


Zahvaljivali smo Bogu na protekloj godini i molili milosti za nadolazeću. Posebno je bilo što smo se ujedno poklonili jaslicama, pred malenim Isusom otvorenog srca, baš poput sveta tri kralja. U današnje vrijeme opterećeni svakodnevicom, ljudi čeznu za mirom i tišinom. Svaka molitva je susret s Bogom, no molitva u tišini, pred Presvetim je najintimniji susret vjernika i Spasitelja. Klanjanjem pred Presvetim Oltarskim Sakramentom susrećemo se s Isusom Kristom u Euharistiji, susrećemo pravoga, živoga Boga. Njemu u tišini možemo otvoriti svoje srce, razgovarati s Njim kao sa svojim najboljim malenim prijateljem. Možemo Mu izreći svoje probleme, svoje slabosti, moliti ga pomoć. Možemo zahvaljivati ili jednostavno uživati u vremenu provedenom s Njim.

Meni klanjanje donosi odmor, mir, daje mi odgovore na mnoga pitanja. Čini da budem bolju osoba i čini me radosnom. To vrijeme, baš poput prijatelja Malenog Isusa, sebično čuvam za sebe i Njega.

Valentina Kelković
PMI, župa sv. Ivan Krstitelja, Zagreb

  Vijesti - Sve