PRETEČE BOŽIĆA… Subota, 24. 12. 2016.

Božić, treba biti radost i veselje u svim domovima… Prijatelji Malog Isusa župe sv. Ivana Krstitelja su, uz nesebični odaziv župljana kroz cijelo vrijeme Došašća, punili škrinju s mnogo korisnih prehrambenih proizvoda. Škrinja koja je u crkvi bila izložena četiri tjedna i svakim danom se punila do vrha, te podsjećala na nesebično darivanje i pomoć svim potrebnima.


Kako naša crkva nosi ime sveca Preteče Isusova, koji je išao ispred Gospodina da mu pripravi putove za Njegov dolazak, tako smo i mi ulazeći s pjesmom u domove naših župljana u potrebi, radosni i veseli sa prigodnim poklonima uljepšali dolazak i rođenje Malenog Isusa.

Ima li što ljepše od ushićenog i veselog pogleda petogodišnje Tee kada ugleda poklon pun slatkiša. Njezina radost, a i radost svih župljana koje smo posjetili i darivali ih je i naša radost. Mali Isus nas uči da svoju radost, veselje i pjesmu treba dijeliti sa svima.

Na ovaj način smo širili svoju karizmu i zadaću, te posvijestili sebi, ali i velikom broju naših župljana da je najveća sreća i radost u darivanju.

Veliko nam je zadovoljstvo što smo pomogli našim župljanima u potrebi. U ovoj akciji podijeljeno je više od 60 paketa u 30 obitelji.

Hvala nadbiskupu Josipu Stadleru koji nas je nadahnuo da osjetimo potrebe onih koji nas okružuju, on je znao prepoznati kome treba kruha, kome pak ruka ili savjeta. Dao je i nama sposobnost prepoznavanja potreba naših bližnjih. Dao je da naše oči budu otvorene za potrebe ljudi koji nas okružuju, dao nam je dosjetljivo i milosrdno srce!

ČESTIT BOŽIĆ I NA DOBORO VAM DOŠLO POROĐENJE ISUSOVO!

Mirjana Džajo, PMI

Sv. Ivan krstitelj Nova ves, Zagreb

  Vijesti - Sve