Proslava Utemeljiteljeva rođendana u njegovu rodnom gradu, Brodu na Savi Utorak, 24. 1. 2017.

U povodu 174. obljetnice rođenja oca Utemeljitelja, Sluge Božjega Josipa Stadlera, u Slavonskom Brodu u poslijepodnevnim satima s. Margaret Ružman i s. Monika Maslać održale su prvopričesnicima župe Gospe Brze Pomoći prigodnu katehezu na temu „Zlatni dječak“. Kroz čitanje slikovnice o Josipu Stadleru i igru građenja srca,  zapravo uočavanja kreposti koje su krasile brodskog Velikana, brzo je prošlo vrijeme provedeno sa djecom. Djeca su oduševljena i ispunjena srca otišla svojim kućama. 


Nakon poslijepodnevne kateheze, sve sestre uputile su se na mjesto rodne kuće oca Utemeljitelja gdje je prof. dr. sc. Pavo Jurišić, postulator kauze za proglašenje blaženim dr. Josipa Stadlera, predvodio molitvu.

Po završetku molitve svi nazočni uputili su se u župnu crkvu gdje je vlč. Ivan Lenić predvodio duhovni program i obnovu krsnih obećanja. Vlč. Josip Vraneković kroz simbol vode sestrama je posvjedočio važnost tog medija u njihovom životu.

Zatim je u pastoralnom centru započela krunicu koju su predmolile sestre, te na kraju izmolile litanije Sluzi Božjem Josipu Stadleru. Euharistijsko slavlje predvodio je vlč. Pavo Jurišić zajedno sa braćom svećenicima. Nakon svete mise uslijedila je agape za sve prisutne.  

  Vijesti - Sve