Služavke Malog Isusa u Zrinskom Topolovcu Nedelja, 27. 11. 2011.

ZRINSKI TOPOLOVEC: Na prvu nedjelju Došašća kada započinjemo novo liturgijsko vrijeme i pripravu za rođenje Isusovo, na poziv župnika vlč. Milana Kerša, posjetile smo župu sv. Arkanđela Rafaela u Zrinskom Topolovcu. Župa se nalazi kraj Bjelovara, a pokriva područje s 25 sela i zaseoka. Svečano euharistijsko slavlje slavile smo zajedno sa župljanima u 11 sati. Svetoj misi je prethodila zajednička krunica koju su predmolile sestre. U posjetu su sudjelovale: s. Jelena, s. Snježana, s. Viktorija i kandidatica Kristina.


Sestre su animirale slavlje svojim pjevanjem, prigodnom meditacijom uz paljenje 1. adventske svijeće te sudjelovanjem u službi Riječi. 

Svetu misu je predslavio vlč. Milan te uputio svima poziv na budno iščekivanje Isusovog rođendana za koji se trebamo pripremati svakog dana dobrim djelima i činima ljubavi. 

Na kraju euharistijskog slavlja sestre su uz pomoć prezentacije predstavile svog oca utemeljitelja slugu Božjega Josipa Stadlera, život i djelovanje Družbe te progovorile o iskustvu duhovnog poziva. 

U duhu radosti završilo je dopodnevno slavlje koje su nakon okrjepe u poslijepodnevnim satima nastavile kroz druženje s djecom i mladima na dvije lokacije.

Susreti su bili duhovno-rekreativnog karaktera; naime, svi okupljeni mogli su razgovarati sa sestrama i postaviti im pitanja o njihovom životu i pozivu. Druženje je bilo prožeto pjesmom te veselim igrama koje su nas sve nekako zbližile i probudile želju za ponovnim susretom. 

Molimo Gospodina da blagoslovi sve ljude, djecu i mlade koje smo susrele i upoznale te da po svojoj volji dotakne srce onih djevojaka i mladića koji bi rado pošli putem služenja! Vjerujemo da će u ovom milosnom vremenu Došašća polagano klijati posijano sjeme, a neka Gospodin dade vidjeti nam i njegove plodove!

  Vijesti - Sve