Srce Isusovo u srcu Služavke Četvrtak, 2. 6. 2016.

Uoči ovogodišnje proslave svetkovine Srca Isusova u provincijalnoj kući sestara Služavki Malog Isusa, organizirana je trodnevna duhovna priprava. Prvog dana trodnevnice, na svetkovinu Pohoda blažene Djevice Marije Elizabeti, zaštitnice grada Zagreba, euharistijsko slavlje predslavio je vlč. Domagoj Matošević. Svojom homilijom približio im je susret dviju žena, Marije i Elizabete, kod kojih je očit Božji zahvat u njihov život koji sa sobom donosi blagoslov i križ. Te dvije žene su istaknute kao izvrsne učiteljice prihvaćanja Božje volje.


Drugog dana duhovne priprave, lomljenje riječi Božje i lomljenje kruha za stolom Božjim pripravio nam je vlč. Robert Šreter. U svom promišljanju o pobožnosti Srcu Isusovu, koja se raširila među pukom, istaknuo je svoj pogled na Božansko Srce. Srce je organ koji bez prestanka radi u čovječjem tijelu, tako je Srce Isusovo izvor koji bez prestanka izlijeva obilje svojih milosti na one koji dolaze k njemu, što je osobito naglašeno u godini milosrđa čije plodove skupljamo.

Zadnjeg dana priprave za slavlje svetkovine, svetu misu predslavio je p. Marijan Zubak. Promišljali smo nad otajstvom Božje ljubavi koja se izlijeva iz Božanskog Srca kako bi pokazalo da je blizu čovjeku. Božansko Srce toliko ljubi čovjeka da dopušta da čak bude ranjeno kako bi se u potpunosti otvorilo za svakoga žednog ljubavi.

Središte duhovne okrjepe koja počiva na otajstvu Presvetog srca Isusova slavljeno je u zajedništvu sestara zagrebačke Provincije, Vrhovne uprave Družbe s vlč. Josipom Redeljom, vlč. Alojzijem Žlebečićem i vlč. Josipom Šimunovićem koji je predslavio svečano euharistijsko slavlje. Nastojeći upotpuniti sliku otajstva prevelike Božje ljubavi koja nam je posvjedočena u Srcu Isusovu, vlč. Šimunović se osvrnuo na duhovne pjesme koje su ispjevane u čast Božanskom Srcu. Srce Isusovo je zaštita, oslonac, utjeha i izvor nade za svakoga koji se njemu utječe.

s. Marta Vunak

 

Galerija slika:

  Vijesti - Sve