STADLEROVO U PODRAVINI Utorak, 24. 1. 2017.

U predvečerje dana, 24. siječnja, u župi sv. Vida u Pitomači, okupili su se na Prijatelji Maloga Isusa iz triju podravskih župa: Svih Svetih iz Podravskih Sesveta, Sv. Benedikta i Gospe Žalosne iz Kloštra Podravskog i domaćini, kako bi počastili Božje djelo u sluzi Božjemu Josipu Stadleru spominjući  se njegovog 174. rođendana. Naše zajedništvo imalo je tri dijela.


U prvom dijelu, u 17:00 molitvom smo se sjedinili  sa svima onima koji su se okupili u rodnome Brodu na Savi. Meditacijama, pjesmom, tišinom, uranjali smo u svetost Stadlerovog djetinjstva.

Naše zajedništvo imalo je tri dijela.

U prvom dijelu, u 17:00 molitvom smo se sjedinili  sa svima onima koji su se okupili u rodnome Brodu na Savi. Meditacijama, pjesmom, tišinom, uranjali smo u svetost Stadlerovog djetinjstva.  Po njegovu zagovoru molili smo i za svetost naših obitelji, da budu prave kolijevke života,  postojane i hrabre u teškoćama, da ih vremenite brige ne odvoje od ljubavi i vjernosti Kristu kako bi iz njih stasali novi sveti naraštaji na ponos Crkvi i Domovini.
Euharistijsko slavlje  u 18:00 predslavio je vlč. Siniša Blatarić, župni vikar župe sv. Vida, a pjesmom su svečanosti slavlja  doprinijeli članovi dječjeg župnog zbora. U prigodnoj propovijedi, potaknuo je nas članove Društva, na ustrajnost u traženju, prepoznavanju i služenju  potrebnima u našoj sredini, kako je to u svoje vrijeme činio i Josip Stadler. Vlč. Blatarić je naglasio kako i naše vrijeme nije ništa drugačije. I danas, svakodnevno na naša vrata zvone siromasi. Kako ih primamo? Prepoznajemo li u njima skriveni Kristov lik kojeg treba poslužiti toplim pogledom, milosrdnom riječju, pažljivim uhom, kruhom, ruhom? Poslije pričesti smo svi zajedno obnovili svoja obećanja. Samo euharistijsko slavlje završila su djeca prigodnom pjesmom Bio je dječak.

Treći dio, druženje, lijepo su nam pripremili domaćini u župnoj dvorani. Uz topli čaj i koju drugu kapljicu, fine kiflice i slastice, pjesmom uz pratnju gitara naših članova Tomislava i Stjepana, slavili smo Stadlerov rođendan. Ozarenih lica, razdraganih srdaca, osnaženi zajedništvom razišli smo se svaki u svoju župu. Neka slavlje slavljeno danas, ima odjeka u našim svagdanima.

  Vijesti - Sve