Briga za zvanja

Poziv je Božji dar. Bog daje život svakom čovjeku sa svrhom da ga založi prema svojim talentima. On upućuje poziv i očekuje naš odaziv koji se u redovničkom životu događa svaki dana. Redovnički poziv traži odlučne i velikodušne osobe, hrabre i ustrajne, oduševljene i milosrdne koje hoće zaboraviti vlastite želje i prohtjeve te napustiti svoje vizije, kako bi  zaživjele karizmu zajednice. Sve gubitkom smatraju da Krista zadobiju.

Sestrama, koje žive redovnički poziv, kao i onima koji će tek doći, potreban je rast za suradnju, toleranciju, povjerenje, pravednost, suosjećanje, prijateljstvo, iskrenost, odgovornost, poštovanje, strpljivost, kreativnost kako bi se poziv ukorijenio, rastao, dozrijevao i rodio u ustrajnosti. Kako se to radi pokazao nam je Krist s prvim učenicima. On i danas svaku sestru osobno poučava.

Sestre kroz katehizaciju i duhovne obnove za djevojke na konkretan način obznanjuju svoj poziv i pomažu djevojkama otkriti neprolazne vrijednosti redovničkog poziva. Poziv i odaziv su Božja Providnost. Samo Krist ispunja najdublje težnje onih koji Ga traže i slijede.

Ako se netko pronađe u ponuđenom apostolatu i želi nastaviti obnavljati lice Provincije, naš samostan ga čeka.

BITI POZVANA


Prije ulaska u samostan predstoji izazov Isusova poziva, odgovor i čežnja za otvaranjem samostanskih vrata. Što se krije iza samostanskih zidova? Što se sve može očekivati…?
Najprije treba zaviriti, onda i otkriti. Iza otvorenih vrata čeka iznenađenje. Dvorište obasjano suncem i okićeno cvijećem. Malo dalje puno radosnih očiju, uprtih u pridošlicu istraživača, koje kriju pitanje-tko si ti? I molitvu-Isuse, podari ovoj osobi ustrajnost u tvojoj službi. Srdačan susret sa sestrama i susret sa službenim osobljem samostana.
Ako je odluka pala i budućnost je tu, put se nastavlja.

KANDIDATURA


Susret i upoznavanje osoba koje mogu biti od pomoći za ambijentiranje i početak istraživačkog hoda kroz prizmu poziva i odaziva. Osobe od povjerenja itekako su potrebne kad nastupe iskušenja, osamljenosti, strahovi, nesigurnost, pitanja i nesnalaženja u novoj sredini.

NOVICIJAT


Novo iskustvo i upoznavanje sa pravilima redovničkog života i trima zavjetima koji me određuju kao svjedoka vrjednota, koje ovaj svijet prepoznaje ali ponekad i ne razumije. Bliža priprava za potpuno predanje Bogu po zavjetima  i svečanost polaganja zavjeta.
Već sam prava redovnica s jednom "rezervom" ako se tako može zvati. To su privremeni zavjeti. Provjeravam li jesam li na dobrom putu prema Bogu ili sam "zalutala", pa se još uvijek mogu vratiti odakle sam krenula.

JUNIORAT


Na kraju - ako sam sve uspješno prebrodila…ja sam Služavka Malog Isusa i tek sada Isus ima najvišem "posla" sa mnom. Isus brine za mene i ja za Njega. To se zove redovnički život.

 

Galerija slika:

  Briga za zvanja - Sve