20. obljetnica DPMI-a, odjeci najmlađih Subota, 30. 5. 2015.

U subotu 23. 5. 2015., usprkos najavljenoj kiši i svježim temperaturama, PMI iz Metkovića radosna su se srca okupili pred župnom crkvom sv. Nikole. Uz 35 punopravnih članova Društva, na svoje „nagradno“ putovanje krenulo je i 67 osnovnoškolske djece koja su tijekom godine bila iznimno aktivna u različitim župnim događanjima. Posebnu radost osijećali su kad su svojom kreativnošću pomagali naše Društvo u organiziranju prodajnih izložbi.


Djeca su, vidno uzbuđena, sretna i puna veoma pozitivne energije, s nestrpljenjem čekala dolazak u  svetište Majke Božje. Nakon poklona dragoj Gospi pred špiljom djeca su zajedno sa svima prisutnima dostojanstveno sudjelovala na sv. misi. Osvježeni rosom Duha Svetoga, svi prisutni su vrijeme nakon sv. mise proveli u međusobnom druženju i tjelesnoj okrjepi.

U poslijepodnevnim satima, dok su odrasli prisustvovali prigodnom programu i svečanom predstavljanju novih članova Društva, djeca su u dvorani Srce sudjelovala u tjelesnim aktivnostima. Sadržaj aktivnosti pripremila je s. Matea Periš, a asistirale su joj  s. Mila Deak i s. Marijana Cvitanović. Osim djece iz Metkovića na ovom susretu bila su prisutna i djeca iz Krila Jesenica, Košuta i  Splita (Župa Pojišan)- svi su oni svoje tjelesne snage odmjerili u više priređenih aktivnosti.

Po završetku duhovno-zabavnog programa, okupljeni pred špiljom Gospi smo zahvalili za radost svjedočenja Božje ljubavi tijekom 20 godina postojanja PMI-a. Ispunjeni evanđeoskom srećom i obasjani radošću Duha Svetoga, vratili smo se svojim obiteljima i župnim zajednicama te im posvjedočili obilje milosti koje smo doživjeli ovoga dana.

Svoje su dojmove neka djeca odlučila podijeliti sa svima koji ovo čitate:

Meni je izlet u Vepric bio odličan. Svidjelo mi se što smo slobodno vrijeme proveli u zanimljivim igrama koje su s nama igrale časne. Nadam se da ćemo iduće godine ići opet svi zajedno na izlet.

  Lea Volarević

Toga sam dana osjetila veliku toplinu u duši. Dok smo svi zajedno molili krunicu pred špiljom, osjetila sam kao da me je Gospa posjetila u mome srcu. Bio je to predivan osjećaj, osjećaj kojeg ću pamtiti cijeli svoj život.

  Paula Rebac

Dok smo obilazili špilju nakon mise, sjetila sam se da možemo na papirić napisati svoje želje i utisnuti ih u kamen špilje. Tada sam bila jako sretna i osjetila sam toplinu u srcu.

  Petra Rebac

Kada nam je najavljen izlet u Vepric, u srcu sam osjetila radost...Cijeli prostor svetišta, špilja i vrt s okolišem, djelovao je kao trag Božji, pravo Božje remek-djelo (Bože, pravi si umjetnik!). Posebno su mi se svidjele razne igre koje su časne spremile za nas. Preporučam svima da barem jednom u životu posjete ovu oazu mira.

  Nikolina Sršen

Marijana Grgurović, animatorica PMI-a Metković

  Vijesti - Sve