Blagovijest - Nebeska zaštitnica Društva PMI-a Subota, 27. 3. 2021.

Društvo Prijatelja Maloga Isusa za blagdan Navještenja Gospodinova ili Blagovijesti  naša skupina svetišta Gospe od Pojišana u Splitu pripremala  se Trodnevnicom. Veliko je to otajstvo: Isus se uputio na zemlju i htio postati čovjekom! Zašto? Želi nas spasiti i osloboditi od svih nemoći i užasa. 


Htio je kazati da vjerujemo Njemu. Marija je trebala povjerovati i prihvatiti navještaj anđela. Izrekla je svoj veličanstveni spasenjski DA !

Prvog dana sudjelovali smo na sv. krunici, euharistijskom slavlju i uz osobnu meditaciju:“ Raduj se Marijo“.

Drugog dana predmolili smo križni put, te nastavili sudjelovanjem na euharistijskoj gozbi i uz osobnu meditaciju:“ Evo službenice Gospodnje, neka mi bude po riječi tvojoj!“

Treći dan sudjelovali na sv. Krunici, euharistijskom slavlju i uz osobnu meditaciju: „ I Riječ je tijelom postala „

Kroz trodnevnicu kao i sve dane molitvene kampanje 40 dana za život, molili su PMI-a pred splitskim rodilištem za spas života. Na sam blagdan 25. ožujka, sudjelovali smo na svečanoj večernjoj  sv. Misi i  klanjanju pred Presvetim. Posebno smo molili za bolesnike, obitelji PMI-a,  svećenike, župnu zajednicu, mlade  i duhovna zvanja nova i postojeća. Svetu Misu predslavio je fra Josip Čibarić zajedno sa župnikom fra Žarkom Lučić. U nadahnutoj propovijedi istaknuo je fra Josip taj najvažniji Marijin DA, koji je preokrenuo čovječanstvo. Marijin Da je bila najčasnija  i najsvetija riječ koju je ikad izreklo ikoje stvorenje. Bio je to slobodni Marijin pristanak snagom vjere. Marija ljudskom rodu otvara put u raj, donosi mir i spasenje.

Budući da je svetkovina Blagovijesti u Korizmi razmišljajući o biblijskoj riječi;“ Ne živi čovjek samo o kruhu“ odlučili smo nastavak susreta „blagovati „ i darivati  riječi… Nakon svete Mise nastavili smo darivanje podrškom i međusobnim razgovorom o  spasenju koje dolazi od utjelovljene Riječi. Prebirali smo također značenje ovog blagdana, koji je početak RADOSNE vijesti, pa smijemo reći kako  je tada započeo Novi zavjet u stvarnom smislu. Dijelili smo razna iskustva koja nas u svakodnevlju  zaokupljaju, ali sva naša nada je  Isus. Ovog dana započeli smo ujedno i veliku devetnicu HRVATSKA MOLI ZA ŽIVOT,  hodeći prema Božiću, svakog 25.u mjesecu.

 Mnogo je blagoslova pred nama, povezujući  dvije proglašene godine: Godina sv. Josipa i Godina obitelji.    Sveti Otac je kazao: Povjerimo  put naših obitelji (i zajednica), osobito sv. Josipu brižnom ocu… i čitavoj sv. Obitelji, Majci Mariji i Djetetu Isusu.

U svojim srcima zahvalni Gospi što nam je dozvala Isusa,  sestrama Služavkama Malog Isusa jer možemo živjeti karizmu sluge Božjeg Josipa Stadlera, ispunjeni blagodatima, pjesmom Gospi i Malom Isusu, PMI-a  sa pročelnicom zaokružili ovaj dan.   

  s.  M. Dolores Brkić – pročelnica PMI-a Split

 

Galerija slika:

  Vijesti - Sve