Bogojavljenje u Pitomači Četvrtak, 6. 1. 2022.

Svim sestrama Družbe, a i Prijateljima Maloga Isusa kao njihovim vanjskim suradnicima, znano je kako je sluga Božji Josip Stadler svetkovinu Bogojavljenja u štovanju otajstva Utjelovljenja stavio na prvo mjesto. Sam je bio zadivljen Božjom malenošću i svemoću kojom je k sebi privukao sve narode i tako se objavio cijelome svijetu. Stoga je Stadler svojim duhovnim kćerima, na samim počecima Družbe, odredio ovaj dan kao dan zavjetovanja kako bi sestre, poput triju mudraca, novorođenome Kralju prinijele same sebe po tri sveta zavjeta. Iako se spletom povijesnih okolnosti dan zavjetovanja premjestio, sestre dubokom zahvalnošću časte ovo otajstvo i danas. 
U tom raspoloženju sestre Služavke Maloga Isusa i Prijatelji Maloga Isusa u Pitomači na svetkovinu Bogojavljenja okupili su se u župnoj crkvi prije jutarnje svete mise kako bi otajstvo Božje objave spasenja štovali izabranim molitvenim tekstovima Stjepana Licea izdanima u prigodnom izdanju Na izvoru ljubavi. 
Bog se očitovao. Svatko ga je razumio na svoj način. I Marija. I Josip. I pastiri. I Mudraci. Danas se u ovom vremenu, baš u ovim okolnostima očituje iznova onima koji ga svim srcem čekaju, traže i žele. Konstelacija je zvijezda mogla biti poticaj, prvi signal za vanjski i nutarnji polazak. Ipak, ona mudracima ne bi ništa mogla reći da oni nisu bili dodirnuti na drugi način: iznutra dodirnuti nadom u zvijezdu koja će izići od Jakova (usp. Br 24,17).
U duhu otvorenosti otajstvu Utjelovljenja, najmlađi članovi u obiteljima, na poticaj sestara i ove su godine u misijske kasice prikupljali svoje novčane priloge za Djelo svetog Djetinjstva. Svi koji su bili spremni uzvratiti dodir ljubavi i ljubavlju dotaknuti druge, donijeli su svoje misijske kasice i stavili ih do nogu Isusa u jaslicama. Prva donositeljica svojega dara bila je mala Sara Jakupec sa svojom bakom Brankom Filipović, novom članicom Društva.

s. Emanuela Pečnik, SMI

 

Galerija slika:

  Vijesti - Sve