Božićna rijeka ljubavi PMI-a Ponedjeljak, 24. 12. 2012.

„Suosjećanje kao temeljni socijalni osjećaj“-nalaže filozofija. Aristotel smatra da je to bol izazvana srećom ili patnjom druge osobe. Dragovoljstvo i dobrovoljni rad, nije samo solidarnost ili humanitarno djelovanje ako to obavlja vjernik evanđeoskim zakonom ljubavi. Kršćansko djelovanje,nadasve PMI-a u svoj rad unose Isusa Krista, Malog Isusa, potrebnog pažnje. Isus nam je ostavio primjer djelotvorne ljubavi, odnosa prema bolesnima, uplakanima, rubnima, siromašnima. Takvo djelovanje je svevremensko, a posebno u Adventsko i Božićno vrijeme. 


Prijatelji Malog Isusa i simpatizeri  PMI-a II. gimnazije- Split, kroz radosno humano djelovanje u ovo adventsko vrijeme nastojali su prepoznati prerušenog Malog Isusa u potrebitima, bolesnima i osamljenima te su sudjelovali i organizirali niz koraka ljubavi IMAJUĆI SRCA: 

  1. „Prijatelji imamo li srca?“- akcija je za dvoipolgodišnjeg Matka Bulića kojem treba operacija u Italiji. I ovaj put volonteri  II. gimnazije 3.F razreda su se odazvali i sa srcem djelovali volontirajući 15 dana (3.12.-20.12.) na splitskoj rivi unatoč velikoj hladnoći protiv koje su se borili toplinom u srcu.
  2. „Vjerovali ili ne- i vi možete mijenjati svijet!“ - Božićna akcija Hrvatskog Caritasa  Za 1000 radosti koja je već tradicionalna u II.gimnaziji. Prodajom Caritasovih kartica, volonteri, PMI-a, tjedan pred nedjelju Caritasa s velikom ljubavlju i zauzetošću za najpotrebnije obitelji sudjelovali su u prikupljanju sredstava među svim učenicima i profesorima.
  3. Ne posustajući u svom djelovanju, vođeni ljubavlju, petu točku su odradili za pet; dana 14.,15. i 16. prosinca  dali su svoj doprinos u trodnevnoj božićnoj akciji "Božićna košarica" u velikom Konzumu na Sirobuji prikupljajući namirnice i higijenske potrepštine za najsiromašnije. Akcija je u organizaciji Međunarodnog volonterskog programa za mlade.
  4. Volonteri Druge nastavljaju hrabro i s ljubavlju djelovati te su organizirali kreativnu radionicu izrade božićnih ukrasa,košarica,anđela i čestitki.Posjetili su 18.prosinca dom za nezbrinutu djecu "Maestral" u Splitu.
  5. Ta ista rijeka ljubavi nastavljena je 20. prosinca u mirovnom domu "Lovret" gdje su razveselili starije osobe i djelatnike.
  6. Kao točka na "i" gimnazijalci su posjetili štićenike centra "Juraj Bonači" za djecu s poteškoćama u razvoju. Poklonili su im prigodne božićne čestitke koje su sami izradili i simbolične poklone. Otvorena srca za sve ljude posvetili su im dio svog vremena u zajedničkoj igri. 
  7. 3.a razred prešao je granice kontinenata. Izabrali su svoje kumče u Africi (škola to radi već niz godina) ,te uplatili udruzi "Zdenac" za jednogodišnje školovanje svog kumčeta. 
 
Teče, teče, ne više samo slap
Nego dalje teče rijeka ljubavi.
 
Antonela Barun 3.f,
s. Dolores i PMI
  Vijesti - Sve