Čestitka sestrama za blagdan Provincije 2021. Srijeda, 9. 6. 2021.

Drage sestre!
Nalazimo se u devetnici pred blagdan Presvetog Srca Isusova kada svoje srce stavljamo u Božansko Srce sa željom da naši otkucaji budu jedno. Kroz životni hod toliko puta smo se osvjedočile da je Bog bio naš suputnik, nosio nas na svojim ramenima kao izgubljene, poticao da drugima krenemo u susret, vidao je naše rane, osvjetljavao put i brižno nas čuvao od opasnosti. Naš Bog nije dizao ruke od nas i onda kada smo same odustajale od svega. Naš Bog prima nas i kada smo radnice prvoga ili zadnjeg sata.
Naš Utemeljitelj je na početku djelovanja sve svoje povjerio Božjem Srcu. Osluškivao je otkucaje Kristova Srca i Božjega naroda. Znao je da se u Božanskom Srcu nalaze snaga, jasnoća, pouzdanje, predanje i svi odgovori za put koji tek treba utrti. Bog je govorio Stadlerovu srcu što je dobro za povjereni narod. Ono što je sl. Božji Josip započeo pod Njegovim okriljem uvijek je novo, s Kristom se i kroz kušnje pobjeđuje, s Njim sve ima smisla. Pozovimo Isusa u svoj dom i stavimo pred Njega sve što imamo, da On u nama umnoži mrvice kruha. Bog nam je potreban uvijek, ne zbog toga jer su nam snage oslabile, nego zato jer ne možemo bez Njega biti Njegove. Ponekad se borimo protiv drugih, brinemo s razlogom i nepotrebno, žurimo a ne dolazimo, govorimo riječi koje život ne daju, slušamo a ne čujemo, kajemo se a ostajemo isti. Otvorimo svoj život Božjem Licu, svoje srce Božanskom Srcu i odgovorimo mu na Ljubav ljubavlju.
Blažena Djevica Marija, otkada je pod svoje Srce primila Sina Božjega, nikada se nije odvajala od Njega. Utecimo se Njoj, Prečistoj, da nas na putu pouči pozornosti za Božju Riječ, jednostavnosti i poniznosti u svemu što nas vodi Srcu njezinog Sina. Drage sestre i kandidatice, od srca vam čestitam blagdane naše Provincije i želim zaštitu, blagost i poniznost Isusova i Marijina Srca!

s. M. Petra Marjanović
provincijska glavaric

 

Galerija slika:

  Vijesti - Sve