Festival znanosti u Splitu Utorak, 1. 5. 2018.

Festival znanosti je manifestacija koja se u Hrvatskoj kontinuirano organizira od 2003. godine  te kojoj je cilj približiti znanost javnosti, tijekom koje znanstvenici i studenti popularnim predavanjima, radionicama, tribinama, izložbama i drugim događanjima daju doprinos popularizaciji znanosti i motiviranju mladih ljudi na istraživanje i stjecanje novih znanja. 


Organizatori Festivala znanosti su Sveučilišta u Splitu, Zagrebu, Rijeci, Zadru i Osijeku u suradnji s Tehničkim muzejom Nikola Tesla i British Councilom, a pod visokim pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Festival znanosti održao se od 16. do 21. travnja 2018. u više od 20 gradova. Glavna tema ovogodišnjeg XVI. Festivala znanosti su OTKRIĆA.

Ove godine na Festivalu znanosti, na temu 'Otkrića', u Splitu je održano 105 aktivnosti.

Na Katoličko-bogoslovnom fakultetu održana je radionica pod naslovom 'Otkrijte umijeće vladanja svojim budžetom'. Naša s. Antonia Čobanov, studentica druge godine specijalističkog stručnog studija računovodstvo i financije i njena mentorica dr. sc. Domagoja Buljan Barbača, upoznale su polaznike s važnošću i vrijednošću kreiranja i praćenja mjesečnog proračuna, za dugoročno financijsko zdravlje pojedinaca i zajednica.

Na Predavanju s. Antonie iz samostana sv. Ane bile su prisutne s. Eduarda, s. Zorka, postulantica Tanaja Andrle.

 

Galerija slika:

  Vijesti - Sve